ALUMINIUM

Het hedendaagse aluminium heeft een hele metamorfose ondergaan. De tijd van de slecht isolerende, natuurkleurige, glanzende ramen van vroeger is voorgoed voorbij. Aluminium biedt verder ook niets dan voordelen. Aluminium kan niet kromtrekken, roesten of barsten, het is zeer eenvoudig te onderhouden en het is niet gevoelig voor zonlicht.

Ook zijn er diverse kleur- en stijlmogelijkheden, de opties zijn tegenwoordig quasi onbeperkt. De nieuwe generatie structuurlakken maakt komaf met krassen en geeft een bijzonder cachet aan uw ramen en deuren.

 

Waarom aluminium ramen?

Kleurafwerkingsmogelijkheden

Er zijn heel wat kleurenopties voorhanden. En naast de traditionele glanzende poederlakken, zijn ook matte kleuren mogelijk voor uw ramen en deuren.

De nieuwste trend in lakwerk is structuurlak. Deze matte, korrelige afwerking is zeer krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Verder kan aluminium ook geanodiseerd worden. Bij deze afwerking wordt de natuurlijke beschermlaag vervangen door een laag die 10x zo hard en zo dik is. In de meeste gevallen is deze afwerking uitgevoerd in het natuurkleur van aluminium, namelijk het lichtgrijs.

 

Standaardkleuren aluminium

Hier vindt u alle standaardkleuren. Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren verkrijgbaar.

RAL9016
-
Glanzend
wit
RAL9001
-
Glanzend
crèmewit
RAL7001S
-
zilvergrijs
structuur
RAL7004S
-
signaalgrijs
structuur
RAL7012S
-
Basaltgrijs
structuur
RAL7015S
-
Leigrijs
structuur
RAL7016S
-
Antracietgrijs
structuur
RAL7021S
-
Zwartgrijs
structuur
RAL7022S
-
umbragrijs
structuur
RAL7030S
-
Steengrijs
structuur
RAL7035S
-
lichtgrijs
structuur
RAL7037S
-
Stofgrijs
structuur
RAL7038S
-
achatgrijs
structuur
RAL7039S
-
Quartzgrijs
structuur
RAL7040S
-
Venstergrijs
structuur
RAL7044S
-
Zijdegrijs
structuur
RAL7016S
-
telegrijs2
structuur
RAL8019S
-
Grijsbruin
structuur
RAL9005S
-
Zwart
structuur
RAL9007S
-
Grijs
aluminiumkleurig
structuur
RAL9016S
-
Wit
structtuur
F1
-
Geanodiseerd
natuurkleur

Producten

Aluline W72 standaard raamreeks voor binnen en buiten

Aluline W72

Deze standaard raamreeks heeft een heel strak design, zowel buiten als binnen. Een tijdloze oplossing! Het profiel is opgebouwd uit een buiten-en binnenschaal die verbonden worden door een thermische onderbreking uit glasvezelversterkte polyamide.

lees meer
De Classic line W72CL realisatie klassiek

Classic line W72CL

Deze raamreeks verenigt alle voordelen van aluminium in een klassiekere stijl. Het kader- en vleugelprofiel zijn inspringend en licht afgeschuind geprofileerd, zo passen deze ramen perfect in een meer rustieke of cottage bouwstijl. Het profiel is opgebouwd uit een buiten- en binnenschaal die verbonden worden door een thermische onderbreking uit glasvezelversterkte polyamide.

lees meer
Gordijngevel strakke aluminium profielen met glas

Gordijngevels

U kunt ook kiezen voor gordijngevels van Timmerman. Een gordijnvlies of glasgevel vervangt een ‘gewone’ buitenmuur maar is niet zelfdragend. Dankzij dit systeem kan dergelijke glasgevel opgebouwd worden uit strakke aluminium profielen met glas. Een gordijngevel oogt heel strak en slank en is bepalend voor het design van een gebouw. Vroeger werden deze gevels vooral toegepast bij grote kantoren […]

lees meer
aluminium schuifhor van Timmerman

Aluminium schuiframen

Schuiframen brengen veel sfeer en licht in uw woning. Ze verbinden uw huis met de tuin of het balkon en geven net iets meer ‘buitengevoel’. Bovendien zijn ze plaatsbesparend omdat ze noch naar buiten noch naar binnen opendraaien.

lees meer
Steellook W72CW gebruikt aluminium ramen met de indruk van stalen ramen

Steellook W72CW

Bent u op zoek naar aluminium ramen met de look van stalen ramen? Dan is de Steellook de perfecte oplossing. Het profiel is opgebouwd uit een buiten- en binnenschaal die verbonden worden door een thermische onderbreking uit glasvezelversterkte polyamide.

lees meer
Meer licht binnen met thermisch onderbroken veranda’s en lichtstraten

Veranda’s en lichtstraten

Licht doet leven! De plaatsing van een lichtstraat, veranda of glazen aanbouw zorgt ervoor dat u meer (zon)licht binnen krijgt. Ook wordt het ruimtelijk gevoel in huis vergroot.

lees meer

Accessoires

Zonwering

lees meer

Vliegramen

lees meer

Ventilatieroosters

lees meer

Contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden.