Over ons

 Timmerman: vakmanschap vanaf het prille begin

Historiek

Het verhaal van Timmerman begint in 1947. Alfons en René, vader en zoon Timmerman, startten voor het eerst met een bedrijf waar initieel houten rolluiken werden verkocht. Alfons was schrijnwerker van opleiding en had dus al wat kennis en expertise vergaard.
Ze sloegen de handen in elkaar en begonnen samen de typische houten rolluiken te produceren.
Het bedrijf Timmerman was geboren.
Timmerman begon als toeleverancier van rolluiken aan de bouwsector, maar dat evolueerde al snel tot een uitbreiding van het assortiment. In 1965 was Timmerman één van de eerste bedrijven in België die startte met de verkoop van rolluiken in pvc. Wanneer de vraag naar rolluiken afnam bleef Timmerman innoveren en begonnen ze met de productie van pvc en aluminium ramen.
Hierin was Timmerman zeer succesvol en ze groeiden uit tot een van de grote spelers op de markt.
Ondertussen heeft Timmerman al 70 jaar vakkennis op de teller. Door al die jaren heen hebben professionalisme en consistentie steeds centraal gestaan. En dat is nog steeds een van hun grootste succesfactoren. Kwaliteit troef!
Timmerman is als producent op en top Belgisch waarbij kwaliteit en duurzaamheid telkens opnieuw primeren. Het A tot Z van Timmerman begint bij uw keuze en eindigt pas na de opvolging en nazorg. Kortom, u vindt alles op één adres.

 

Mijlpalen

1947: Start als leverancier van houten rolluiken.
1965: Leverancier van PVC rolluiken.
1971: Eigen extrusie van PVC rolluiklamellen.
1975: Productie van PVC ramen.
1980: Productie van ALU ramen.
1997: Timmerman viert 50-jarig bestaan.
2017: Timmerman bestaat 70 jaar.

Kwaliteit

Leveren van ramen en deuren is dé missie die Timmerman keer op keer opnieuw tot een goed einde brengt. Een totaalpakket waarbij duurzaamheid een belangrijke troef is, want de producten van Timmerman gaan een leven lang mee. Hoogstaande kwaliteit wordt te allen tijde hoog in het vaandel gedragen.

Alle buitenschrijnwerk wordt door Timmerman zelf geproduceerd, in eigen land.  Bovendien wordt onze productie beoordeeld door diverse externe keuringsorganismen.

Onze werkwijze

Timmerman is als producent op en top Belgisch waarbij kwaliteit en duurzaamheid telkens opnieuw primeren. Om een degelijke plaatsing te garanderen, werken wij samen met schrijnwerkers die een jarenlange ervaring hebben bij het plaatsen van buitenschrijnwerk.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren

Inspiration

De nieuwe interieurtrends in 2018

lees meer

Innovation Days 2017: nabeschouwing

lees meer
Inspiratiebeeld stijl deur

Welke stijl deur past bij mijn woning?

Timmerman in Maldegem is uw specialist in alle buitenschrijnwerk. Lees hier onze inspiratieblog over verschillende stijlen in deuren.

lees meer