Onderhouds-en garantievoorwaarden

Kiezen voor pvc of aluminiumramen of –deuren is kiezen voor een onderhoudsvriendelijk product. We geven u even mee hoe u uw ramen optimaal onderhoudt om zo de levensduur ervan te verlengen.

Onderhoud en garantie

Het eerste dat we ons afvragen is waar het vuil vandaan komt. Vuil kan stof, zand, roet, pollen, … zijn, maar ook roetdeeltjes, fijn stof en eventueel zelfs bouwmaterialen zoals cement of slijpstof. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat vuil meer kans krijgt om in uw raamprofielen in te werken. Een periodiek onderhoud geeft dat vuil alvast geen kans.

Om een lange levensduur te verkrijgen, is onderhoud noodzakelijk. Aan de hand van de tips in ons onderhoudsboekje kunt u makkelijk bepalen, in functie van het soort ramen dat u hebt, hoe en met welke producten u uw schrijnwerk het beste kunt onderhouden om er levenslang van te kunnen genieten.

Het is aan te raden om elke zes weken met koud water uw ramen én uw raamprofielen goed te reinigen. Als u een reinigingsmiddel gebruikt, gebruik dan een neutraal product zoals bijvoorbeeld een neutraal afwasmiddel. Vergeet niet om als laatste stap van uw reinigingsbeurt alles goed te spoelen met zuiver water.

Ook de weersomstandigheden hebben een invloed op wanneer u het best uw ramen reinigt. Maak nooit uw ramen schoon in volle zon! De zon zorgt ervoor dat het water te snel opdroogt waardoor er strepen tot stand kunnen komen en het resultaat de wensen overlaat. Timmerman raadt verder ook af om schuurmiddelen of -sponsen te gebruiken, geen allesreiniger en zeker geen oplosmiddelen zoals bijvoorbeeld aceton. Behandel uw ramen zoals u dat met uw wagen zou doen. Met een zachte hand.

Een regelmatig onderhoud met overvloedig koud water en een beetje afwasmiddel is meer dan voldoende om al het vuil weg te krijgen.

Voor een jaarlijks onderhoud van uw pvc- en aluminiumramen zijn er specifieke producten op de markt.