Welke stijl deur past bij mijn woning?

U bouwt of verbouwt en bent in de fase terechtgekomen waarbij u uw ramen en deuren moet kiezen? Dan is uw ‘to-do’-lijst of eerder uw ‘to-choose’- lijst al flink wat ingekort. De keuze van uw deuren is dus één van de volgende items op die lijst. Keuzestress dus!

We gidsen u graag door een van de belangrijkste keuzes van uw bouw of verbouwing met enkele inspiratievoorbeelden en tips.

Welke vragen stel ik mezelf bij het kiezen van mijn deuren?

Welk materiaal kies ik voor mijn deuren?

Het eerste dilemma in het proces naar de perfecte deur is de keuze van het materiaal. Pvc of aluminium, beide zijn onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen en hebben zeer veel mogelijkheden qua kleur, afwerking en stijl.

Welke kleur kies ik voor mijn woning?

Zowel bij aluminium als bij pvc heeft u een grote keuze aan kleuren, van een glanzende witte kleur tot een metallic grijstint of tot gewoon zwart. Kies uw kleur hier.

gele deur inspiratie
Gele deur
Kleuren voordeur
Kleuren voordeur

Modern en strak of klassiek en elegant?

De volgende beslissing zal een stijlkeuze zijn. Gaat u voor een strakke en moderne look en feel of houdt u eerder van een klassieke en elegante uitstraling voor uw woning. Welk materiaal u ook kiest, er is een breed spectrum aan opties beschikbaar.

Elegant design binnendeur
Elegant design deur

Gelakt of generfd?

Zo, de kleur is gekozen in uw gewenste stijl. Nu kunt u verder met de afwerking. De nieuwste trend is structuurlak. Dit is een matte, korrelige afwerking die zeer krasbestendig is. Ook is een generfde afwerking mogelijk bij pvc deuren. Hierbij wordt de structuur en het uitzicht van hout gecreëerd en kunt u toch genieten van alle voordelen van pvc. Bekijk hier de mogelijkheden.

Een glazen deur?

Soms kan een specifieke kleur kiezen best moeilijk zijn. U kunt er ook voor kiezen om een originele glazen deur te plaatsen als dé eyecatcher van uw woning. Hieronder vindt u enkele toffe voorbeelden.

modern alu design

We geven u hieronder alvast wat voer ter inspiratie.

Gele schuifdeur
Gele schuifdeur

 

Kies voor kleur
Kies voor kleur!
Eye-catcher deur groen
Eye-catcher in uw woning in het groen
Industrieel design met glas
Industrieel design met glas
glazen schuifdeur
Glazen schuifdeur

Heeft u nog vragen? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijk advies.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren

Inspiratiebeelden uw huis uw persoonlijkheid

Uw huis, uw persoonlijkheid

Vaak is het zo dat uw huis een weerspiegeling is van uw persoonlijkheid. Het internet afschuimen om de nieuwste trends voor uw huis en thuis te detecteren: iedereen is er wel een beetje schuldig aan. Toch blijven we meestal trouw aan onze persoonlijke stijl.

lees meer