Home > Blog > Wegwijs in de kleurmogelijkheden bij PVC
luiken

Wegwijs in de kleurmogelijkheden bij PVC

  • 13/09/2022

“We willen graag witte pvc-ramen, of nee doe misschien toch maar zwart.”

Herkenbaar? De kleur van je ramen draagt bij aan de sfeer en uitstraling van je huis. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je niet over één nacht ijs gaat bij het kiezen van een juiste raamkleur. Waar je vroeger enkel voluit kon gaan voor de witte standaard pvc-ramen, heb je vandaag de hele regenboog ter beschikking.

 

 

 

Waaruit kan ik kiezen?

Kies je voor pvc-ramen, dan kan je kiezen tussen maar liefst 100-tal RAL kleuren. Standaard worden de ramen gemaakt met een vlakke, gladde afwerking in wit of crèmewit. Dat zijn de zogenaamde in massa gekleurde ramen.

Daarnaast zijn er nog eindeloos veel mogelijkheden

 

 

Gelakte ramen

Een matte laklaag wordt toegevoegd aan de buitenkant van het raam of de deur. Hierbij kan je kiezen uit elke mogelijke RAL-kleur om je gevel een uniek uitzicht te geven.

Ramen met een folie

Door onder een bepaalde temperatuur en druk een folie op de raamprofielen te lijmen, wordt een bepaalde kleur verkregen. Je kan kiezen tussen standaardkleuren zoals wit, grijs, bruin of zwart met een glanzende, matte of houten structuur als afwerking.

Spectral ramen

Een spectral oppervlaktebehandeling geeft je raamprofiel een fluweelachtige en ultra matte uitstraling. Bovendien staat het bekend om de hoge kras- en slijtvastheid. Kies je voor deze behandeling, dan kan je kiezen uit antracietgrijs, venstergrijs, umbra of zwart. Liever een ander kleur? We breiden ons gamma continu uit.

 

Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn pvc-ramen?

Bij het kiezen van de kleur voor je ramen komt meer kijken dan je zou denken. In een eerste stap ga je kijken naar de gevel. Welke kleur maakt je gevel compleet? Een goed advies: speel met contrasten. Een donker raam kan een welkom accent vormen in een lichte gevel.

Sta daarnaast ook zeker even stil bij je interieur. Vaak wordt de kleurkeuze enkel afgestemd op de buitengevel, maar je ramen kunnen ook je interieur een extra boost geven. Wil je je kamer graag groter laten lijken, dan is een licht profiel ideaal. Maar opnieuw is de keuze volledig aan jou. Kies je voor een kleur die in dezelfde lijn loopt als je binnenmuren? Of ga je net voor een contrasterende tint?

Wie enkele kleuren in gedachten heeft, denkt best even na over de lichtinval op de woning. Sommige ramen baden in het licht, terwijl andere net meer in de schaduw vertoeven. Afhankelijk van het licht kan de kleur die je kiest er helemaal anders uitzien. Witte raamprofielen kunnen bijvoorbeeld hard overkomen bij fel licht. Daarom kies je beter voor een crèmekleurige schakering. Dat oogt iets zachter.

De trends

Geen idee wat je moet kiezen? Misschien brengen deze drie trends je wel op ideeën:

1. Zwart is een echte hype. Tegenwoordig worden heel wat moderne woningen voorzien van zwarte raamprofielen. Het is subtiel en geeft je woning een elegante uitstraling, zeker als je gevel een iets lichtere kleur heeft. Maar ook in rustieke woningen komen zwarte ramen mooi tot hun recht.

 

 

 

2. Kies voor kleur. Je hoeft je niet langer te beperken tot een en dezelfde kleur voor al je ramen. Durf te combineren is dan ook de boodschap. Een zwart raam met een pvc deur in een andere kleur? Het getuigt van lef en geeft je gevel een fantastische look.

 

 

 

 

3. Wat dacht je van een gewaagde kleur? Het kan enorm goed werken voor je woning. Maar let op, de kans dat je er sneller op uitgekeken bent is natuurlijk net iets groter. Denk daarom twee keer na voor je kiest voor groen of felblauw.

 

 

De kleurmogelijkheden bij pvc zijn duidelijk eindeloos. Heb je geen idee wat past bij jouw woning?
Maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken of vraag advies aan een van onze experten.