Home > Blog > Wat zijn de voordelen van PVC profielen?
luiken

Wat zijn de voordelen van PVC profielen?

  • 8/05/2018

Wanneer je gaat bouwen is het één van de belangrijke vragen: welk materiaal wil je gaan gebruiken voor je buitenschrijnwerk? PVC en aluminium zijn twee belangrijke spelers als het gaat om buitenschrijnwerk. In dit artikel gaan we even dieper op in op het materiaal PVC voor je buitenschrijnwerk.

 

PVC

Een evenwicht tussen prijs en kwaliteit

Wanneer je voor PVC kiest verzeker je jezelf van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je profielen zijn van topkwaliteit en gaan bovendien een leven lang mee!

Kies voor veiligheid

Raamprofielen worden bij Timmerman standaard verstevigd met staal. Deze stalen onderdelen zorgen er bovendien voor dat PVC niet vervormd kan worden door temperatuurschommelingen.

Eenvoudig te onderhouden

Buitenschrijnwerk van PVC is eenvoudig te onderhouden. Bovendien weert het materiaal stof, water en vuil af. Het meeste vuil is eenvoudig weg te krijgen met een vochtige doek.

Recyclage: hergebruik voor nieuwe profielen

PVC-profielen hebben het ecologisch voordeel dat de profielen achteraf gerecycleerd kunnen worden om opnieuw verwerkt te worden in nieuwe PVC producten. Een bijdrage aan het milieu in je bouwplannen!

Stijlopties

Witte PVC-ramen zijn verleden tijd. Tegenwoordig kan je kiezen uit een heel gamma aan kleuren en verschillende structuren voor de afwerking van je PVC buitenschrijnwerk. Bij Timmerman kun je ramen, deuren en poorten vinden die volledig bij je eigen stijl passen, of dit nu retro of strak is.

Een aangename thuis

Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen van buitenschrijnwerk in PVC is de sterke isolatiewaarde van het materiaal. Met PVC-profielen maak je het jezelf eenvoudig om een goed geïsoleerde en energie-efficiënte woning te bouwen. Bovendien wordt je woning ook afgezonderd van geluiden van buitenaf en is het bestand tegen weer en wind. Hoe meer kamers je profiel heeft, hoe beter dat profiel je woning zal isoleren. Bij Timmerman zijn we onlangs overgestapt naar de nieuwe profielreeks Softline 82 van VEKA. Dit nieuw profiel heeft maar liefst zeven kamers en is dus bestand tegen driedubbele beglazing. Lees er hier meer over.

 

PVC 2