Home > Blog > Wat zijn de voordelen van aluminium profielen?
luiken

Wat zijn de voordelen van aluminium profielen?

  • 18/04/2018

Bij het bouwen van nieuwbouwwoningen is het altijd even nadenken: welk materiaal kiest men voor het buitenschrijnwerk van een nieuw stekje? Vandaag lijsten wij graag even de voordelen van aluminium voor je op.

 

Veranda in aluminium door Timmerman

Stevig schrijnwerk dat tegen een stootje kan

Aluminium is bijzonder stevig, waardoor het beter aan te raden is voor grote raampartijen. Een grote glasoppervlakte kan zwaar gaan wegen waardoor aluminium in die gevallen sterker aan te raden kan zijn. Bovendien zal aluminium niet snel uitzetten en is het roestvast. Op die manier kies je voor duurzaam schrijnwerk waar je lang van zal kunnen genieten!

Een gedachte voor het milieu

Aluminium kan na gebruik eenvoudig gerecycleerd worden en opnieuw gebruikt worden voor ander buitenschrijnwerk of andere doeleinden.

Voor elk wat wils

Aluminium hoeft tegenwoordig geen glanzend natuurkleurig uitzicht te hebben. Er zijn een heel aantal kleurenopties mogelijk, en ook matte kleuren zijn nu beschikbaar in aluminium buitenschrijnwerk. Met een structuurlak wordt er een matte, korrelige afwerking gerealiseerd. Als je je profielen laat anodiseren, wordt de natuurlijke beschermlaag van het materiaal vervangen door een laag die tien keer zo dik en hard is. De perfecte bescherming van je buitenschrijnwerk dus.

Aluminium wordt vaak gekozen voor buitenschrijnwerk wanneer men een strakke stijl wil realiseren met slanke, minimalistische profielen. Dit heeft onder andere te maken met de stevigheid en het klein gewicht van het materiaal.

Een beveiligde woning

Buitenschrijnwerk van aluminium heeft geen extra versteviging nodig dankzij de stevigheid van het materiaal: ijzersterke profielen voor een inbraakveilige woning!

Houd onaangename temperaturen en geluidsoverlast buiten

Aluminiumprofielen van Timmerman worden opgebouwd uit een binnen- en buitenschaal die gesplitst wordt door een thermisch tussenstuk uit glasvezelversterkte polyamide en een zware dichting. Dankzij deze combinatie worden de profielen voorzien van een optimale isolatie van warmte en geluid.

 

Timmerman alu