Home > Blog > Alles wat je moet weten over vliegenramen en -deuren
luiken

Alles wat je moet weten over vliegenramen en -deuren

  • 20/06/2022

De zomer komt eraan! Eindelijk kunnen we onze ramen en deuren wagenwijd openzetten om het zonnetje binnen te laten. Maar, wat kan je doen tegen al die vervelende beestjes die zomaar naar binnen fladderen? Bij Timmerman vind je een uitgebreid gamma aan stijlvolle vliegenramen -en deuren zodat je zorgeloos kan genieten. Ze zijn toepasbaar op alle Timmerman raam-en deurreeksen.

Standaard vliegenramen en -deuren van Timmerman

Onze standaard vliegenramen zijn ideaal voor elk raam dat je kan kippen of volledig kan opendraaien. Zelfs als je ‘s avonds graag je rolluiken naar beneden doet. Dankzij het aluminium profiel zijn de vliegenramen enorm onderhoudsvriendelijk en roesten ze niet. Bovendien houdt het gaas alle vliegjes buiten. Standaard wordt dat geleverd in een grijze kleur. Maar, heb je zwarte ramen of wil je niet dat het zicht belemmerd wordt, dan kan je kiezen voor een zwart of clearview gaas.

Daarnaast weten we dat een vliegenraam helaas niet altijd goed te combineren is met je trouwe viervoeter. Ook daar is een oplossing voor. Op jouw vraag leveren we een aangepast gaas. Zeker voor schuifdeuren is dat aanbevolen. Zo garanderen we zelfs met huisdieren een lange levensduur.

Wordt het in oktober opnieuw een beetje frisser, dan laat het clipsysteem je toe om de vliegenramen eenvoudig uit het raam te nemen en veilig op te bergen voor de volgende zomer.

Bijzondere vliegenramen- en deuren: het inzet- en schuifvliegenraam

Niet voor elk raam zijn de standaard vliegenramen geschikt. Daarom voorzien we bij Timmerman twee bijzondere types zodat elke kamer beschermd is tegen ongewenste vliegen, muggen, bijen,…

Als eerste zijn er onze inzetvliegenramen. Deze vormen dé oplossing voor ramen met retro profielen, glasbalustrades of blokramen. Langs de binnenkant van je woning, plaatsen we het vliegenraam in de slag van je raam. Op deze manier heb je nog steeds de mogelijkheid om je raam te kippen.

 

 

 

 

 

Verder plaatsen we ook schuifvliegenramen. Deze zijn vanzelfsprekend geschikt voor al je schuifdeuren. Zowel voor kleine als grote oppervlaktes. Uit ervaring weten we dat dit type vliegenramen meermaals per dag open en dicht gedaan worden. Daarom werken we met ingewerkte handgrepen.

Bovendien is het belangrijk dat de deur een hele zomer lang goed op zijn plaats blijft. Om dat te verzekeren, is elk vliegenraam voorzien van een stevige onder- en bovenrail. Er wordt verder altijd een windveertje gemonteerd in de bovenrail zodat bij hevige wind of een stevig onweer de deur niet open kan rollen. Tot slot monteren we een horizontale tussenregel voor extra versteviging.

Heb je rolluiken aan je schuifraam, dan kan samen met onze experten gekeken worden wat mogelijk is. Het vliegenraam wordt in deze gevallen geplaatst tussen het raam en de rolluik. Zo kan je bij zonnig weer gebruik maken van je vliegenraam en tegelijk ook je rolluik naar beneden laten om de koelte in je huis optimaal te bewaren.

 

 

Of het nu voor je (schuif)raam of deur is, al onze vliegenramen worden steeds op maat gemaakt. Daarnaast wordt de kleur afgestemd op de tint van je ramen en het buitenschrijnwerk.

Wens je meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op via de website. Onze medewerkers helpen je graag verder.