Home > Blog > Steellook, iets voor jou? Ontdek het hier.
luiken

Steellook, iets voor jou? Ontdek het hier.

  • 18/12/2018

De Steellook … Je ziet het steeds vaker in het straatbeeld of in het interieur van je vrienden of familie. Steellook ramen in aluminium zijn tegenwoordig zeer populair en daar zijn ook goede redenen voor. Zowel op esthetisch als op praktisch vlak hebben Steellook ramen en deuren heel wat voordelen. We sommen ze graag even op voor je.

 

Interieur volledig in de steellook

 

Wat is de Steellook

Steellook ramen en deuren onderscheiden zich door hun authentiek staal uitzicht . Ze zijn gemaakt van aluminium, een uiterst sterk, licht en onderhoudsvriendelijk materiaal. Je herkent de Steellook aan de smalle profielen en de speciale opbouwstukken.

Elegant en tijdloos

Zowel in landelijke, industriële als moderne woningen met een strakke afwerking komen Steellook ramen en deuren tot zijn recht. Ze worden gebruikt om een volledige woning aan te kleden of om accenten te leggen in het huidige design.

Dankzij de sterkte van het materiaal is het mogelijk om gebruik te maken van smalle profielen en grote glaspartijen. Dit zorgt voor een goede lichtinval en geeft je ruimte klasse.

Wie kiest voor Steellook ramen kiest voor elegante en tijdloze ramen. Het uitzicht van het oude staal geeft je woning een authentieke touch.

 

Slaapkamer met steellook

Hoge isolatiewaarde

De Steellook ramen zijn praktisch gezien ook een goede keuze. Het profiel is namelijk opgebouwd uit een buiten-en binnenschaal die verbonden wordt door een thermische onderbreking uit glasvezelversterkte polyamide. Die combinatie zorgt voor een optimale warmte- en geluidsisolatie.  Dit proces noemt men ook wel eens ‘opschuimen’.

Timmerman biedt twee soorten steellook ramen aan:

  • De Steellook W72CW is standaard opgeschuimd en heeft een Uf-waarde van 1,5W/ m².K. De glasdikte is mogelijk tot 44mm voor het kader en 48mm voor de vleugel.
  • De Steellook D72CL is opgeschuimd met hoogisolerende vulling en heeft een Uf-waarde van 1,7W/ m².K.  De glasdikte gaat tot 48mm en is dus ook geschikt voor 3-dubbele beglazing.

Ben je geïnteresseerd in de Steellook ramen van Timmerman of wens je meer informatie? Neem zeker contact op met ons en wij helpen je graag verder.