Home > Blog > Hoe kies je het slot en handvat voor je voordeur?
luiken

Hoe kies je het slot en handvat voor je voordeur?

  • 25/11/2021

Ga je voor een nieuwe voordeur? Dan moet je over een aantal zaken goed nadenken. Zo moet ze goed passen bij de stijl van je woning en bij jouw persoonlijke smaak. Daarnaast heb je ook een ruime keuze aan sloten en handvaten. In deze blog maken je alvast wat wegwijs in de verschillende opties.

Welk slot voor je voordeur?

Eerst en vooral zijn er de standaard deurcilinders, maar Timmerman biedt ook veiligheidscilinders aan. Die hebben een stalen kern binnenin de cilinder die ervoor zorgt dat een sleutel minder makkelijk afkraakt. Daarnaast kan je bij een veiligheidscilinder ook de deur probleemloos langs buiten openen met de sleutel terwijl er nog een sleutel langs de binnenkant op de deur zit. Als kers op de taart beschikken de veiligheidscilinders ook over een eigendomscertificaat. Zonder zo’n certificaat is het onmogelijk om sleutels te laten bijmaken.

De meeste cilinders die Timmerman aanbiedt, worden gelijksluitend uitgevoerd. Je hebt dus 1 sleutel voor alle deuren en 3 sleutels per slot. Standaard krijgen onze deuren een 3-puntsslot met 2 haken (1 boven en 1 onder). Er zijn echter ook deuren verkrijgbaar met een elektrische slotplaat, voor wanneer je er een parlofoon aan wil verbinden.

Voor welke trekker ga je?

De trekker die je op je voordeur zet, bepaalt grotendeels hoe je deur er precies zal uitzien. Bij Timmerman hebben we een uitgebreid gamma aan trekkers om je voordeur een persoonlijke touch te geven. In onze Timmerman Space kies je de trekker die bij je past, van retro tot strak, in inox of aluminium, alles is mogelijk.

Moderne voordeur met lange trekker en klein slot

Voordeur met moderne zilveren trekker

Wil je graag een oplossing volledig op jouw maat?
Contacteer ons voor een afspraak om de Timmerman Space te bezoeken en we helpen je graag verder.