Home > Blog > Rolluiken: de beste investering ooit
luiken

Rolluiken: de beste investering ooit

  • 30/10/2019

De tijd van de rolluiken van oma, loodzwaar om op te trekken en rammelen dat het niet meer mooi was, is voorbij. Rolluiken zijn weer helemaal in. Even de belangrijkste voordelen op een rijtje:

Opbouwrolluik door Timmerman

1. Je kan het écht donker en stil maken waar en wanneer je wil

Een middagdutje voor de baby? Wat bijslapen na een jetlag of gewoon een zwaar feestje gehad? Je maakt het zo donker en zo stil als je wilt, wat je eventuele hoofdpijn ten goede komt…

2. Ideaal bij koude- én hittegolven

In de herfst en de winter kan je met rolluiken je huis perfect afsluiten voor stormwinden en vriesweer, maar ze bewijzen steeds meer hun dienst bij de altijd maar meer voorkomende hittegolven. Een rolluik zoals de Noviroll (link) van Timmerman is zelfs EPB aanvaard, houdt met zijn perfecte isolatie de zon tegen vóór ze door je raam schijnt en is dus efficiënter dan een airco. Goed voor het milieu én voor je portemonnee dus.

3. Inbrekers haten rolluiken!

Ze kiezen liever voor een toegang zonder hindernissen. Wil je onze rolluiken nog verder beveiligen en gebruiksvriendelijker maken? Dan kan je ze automatiseren. Rolluiken met een motor gaan bovendien langer mee, je kan ze vanop afstand bedienen en het optillen van het rolluik wordt bijna onmogelijk.

Voorzetrolluik door Timmerman

4. Je kan ze overal en altijd laten plaatsen

Bij nieuwbouw kan je kiezen voor de traditionele of de unieke winddichte Noviroll inbouwrolluiken van Timmerman, bij het plaatsen van nieuwe ramen ga je voor opbouwrolluiken en tenslotte kan je zonder veel kap- of breekwerk altijd voorzetrolluiken installeren. Zo bestaat er al een versie met ingewerkte zonnecellen waardoor je zelfs geen stroomkabel meer hoeft te voorzien.

5. Verkrijgbaar in aluminium of pvc

Je kan onze rolluiken verkrijgen in aluminium of pvc en in verschillende passende kleuren. Bestelling en plaatsing gebeurt altijd door een Timmerman verdeler in je buurt.