Glazen binnendeuren, lichtstraten, koepels of glaswanden: het kan allemaal!

Voeg een vleugje originaliteit en persoonlijkheid toe aan je woning met de keuze van je ramen. Hieronder lijsten wij enkele originele manieren om glazen panelen en ramen in het interieur en in de architectuur van je woning te integreren.

 

Glas tegen glas

Met deze specifieke positionering van je ramen haal je natuurlijk licht en de omgeving zo naar binnen. Twee glazen panelen worden tegen elkaar geïnstalleerd en creëren een uniek perspectief. Geniet aan je raam van de winterse landschappen of van de zonnestralen tijdens de warmere maanden.

Cornerless window

 

Glazen panelen of deuren in je interieur

Met glasoppervlakten kun je een scheiding creëren tussen twee ruimtes zonder muren te plaatsen. Deze soort afscheiding wordt vaak toegepast in kantoren om vergaderruimtes af te zonderen maar het kan evengoed toegepast worden in je interieur. Je kan je tv-hoekje of je bureau afscheiden van je eetkamer zonder dat de ruimte kleiner lijkt. Bovendien wil het oog ook wat: het geeft je interieur een open en moderne stijl.

Glazen deur interieur

 

Buitengewone ramen

Ramen hoeven niet allemaal op dezelfde hoogte te hangen en dezelfde verhoudingen te hebben. Met een bepaalde vorm of plaatsing van je ramen kun je een originele architecturale stijl creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ronde of veelhoekige ramen, schuiframen die naar boven schuiven in plaats van zijdelings of zelfs ramen in de bovenkant of onderkant van je muur in plaats van op ooghoogte.

Buitengewone ramen

 

Lichtstraten of koepels

Met een lichtstraat of koepel in je dak haal je niet enkel het natuurlijke licht naar binnen maar het geeft je woning ook nog eens een unieke stijl. Vierkant of met een of meerdere panelen: de mogelijkheden zijn eindeloos! Lichtstraten zijn een aanrader wanneer er in de betreffende kamer weinig of geen ramen aanwezig zijn of wanneer aanwezige ramen onvoldoende natuurlijk licht binnenlaten. Er bestaan lichtstraten voor verschillende soorten ramen.

Lichstraat

 

Veranda’s

Een veranda is een mooie uitbreiding van je leefruimte of keuken. Je kan er tegenwoordig het hele jaar door genieten van het natuurlijke licht en het is de perfecte plek om te kijken hoe de seizoenen doorheen het jaar veranderen. Veranda’s kunnen volledig naar je eigen smaak gerealiseerd worden zodat je een plekje hebt dat volledig bij je smaak en de rest van je huis past.

Veranda

 

Glaswand

Tegenwoordig heeft glas een betere isolerende werking waardoor je grotere raamoppervlakten kan integreren in je woning. Indien een veranda niet meteen bij je stijl of budget past kun je dus gebruik maken van grote ramen om licht binnen te halen.

Glaswand

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren

Inspiratiefoto voor landelijk vs moderne raamprofielen

Landelijk vs modern

lees meer

De nieuwe interieurtrends in 2018

lees meer
Inspiratiefoto grote ramen keerbergen

Groots naar buiten kijken

lees meer