Home > Blog > Raamprofielen van de toekomst. Waaraan mag je je verwachten?
luiken

Raamprofielen van de toekomst. Waaraan mag je je verwachten?

  • 13/06/2022

Je kent het wel, dat gevoel wanneer de wekker ‘s morgens afgaat. Je weet dat de plicht roept, maar eigenlijk wil je zo graag nog even blijven liggen. Maar dan trek je de rolluiken omhoog en … yes het is mooi weer! Je slaperige gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon en je bent helemaal klaar om de dag te beginnen.

Niets beter dan een straaltje zonneschijn in je kamer, de warmte op je gezicht en een glimp van de ontwakende omgeving. Ramen laten je genieten van alles wat de buitenwereld te bieden heeft. De raamprofielen van de toekomst spelen hierop in om de ervaring voor jou compleet te maken.

 

Licht als basisprincipe

Een flinke portie natuurlijk licht zorgt in elke kamer voor een ruim en aangenaam gevoel. Ga daarom op zoek naar de juiste ramen zodat er in elke kamer voldoende daglicht binnenkomt. Kies grote ramen voor de huiskamer of keuken en ga op zoek naar alternatieven voor de badkamer, zoals bijvoorbeeld mat glas.

 

 

 

 

Een tip die altijd werkt: gebruik lichte kleuren aan de binnenkant van de ramen. Donkere kleuren absorberen het licht. Met (gebroken) wit worden de zonnestralen net weerkaatst. Bovendien hoef je de verlichting niet zo snel aan te steken en dat maakt van natuurlijk licht een van de eenvoudigste manieren om je elektriciteitsverbruik in huis te beperken.

 

 

 

 

Een goede isolatie voor een lagere energiefactuur

Ben je nog steeds aan het bekomen van je laatste energiefactuur? Tijd voor nieuwe raamprofielen! Glas heeft op zichzelf geen isolerende waarde, dus heb je thuis dubbele of driedubbele beglazing nodig. Heb je het juiste type gekozen, dan moet je op zoek naar kwalitatieve raamprofielen die deze zware beglazing kunnen dragen en bovendien zelf uitstekend isoleren.

Pvc en aluminium zijn hiervoor uiterst geschikt. De materialen behouden de temperatuur binnenshuis waardoor je tot wel 20% kan besparen. Daarnaast doen ze ook dienst als ideale geluidsisolatie om rust te brengen in je huis.

 

Stijlvol design

Wanneer je ergens binnenkomt, trekken de ramen onmiddellijk je aandacht. Je laat je graag verwonderen door het mooie uitzicht en de zonnestralen die het huis verlichten. Een elegant en modieus raam is dan ook welkom om het effect te vergroten.

Wees gerust, de raamprofielen van de toekomst mogen zeker gezien worden. Ze geven kleur aan je gevel en werken je ramen af in stijl. Dankzij het uitgebreide scala aan kleuren en designs, is er vast wel iets dat aansluit bij de uitstraling van je woning. Zo maken we samen het plaatje compleet.

 

 

Op zoek naar de geschikte raamprofielen voor jouw (t)huis? Waar en hoe je ook woont, bij Timmerman vind je een veelzijdig gamma aan kleuren en designs. Met onze isolerende en duurzame raamprofielen in diverse kleuren, ben je nu al volledig klaar voor de toekomst.

 

 

 

Wens je meer advies? Neem contact met ons op via de website of kom langs in onze showroom in Maldegem.