Home > Blog > Optimaal binnenklimaat voor je woning
luiken

Optimaal binnenklimaat voor je woning

  • 12/07/2018

Hoe een optimaal binnenklimaat creëren voor je woning? Het is soms een helse taak. In de zomer kan het al snel zeer warm worden en in de winter voelt het koud aan. Door enkele aanpassingen aan je woning kan je ervoor zorgen dat het klimaat in huis steeds stabiel blijft.

Kies voor het zuiden

In vele gevallen kan je de oriëntatie van je woning niet meer kiezen. Profiteer daarom van de zuidkant van je woning ongeacht hoe die georiënteerd is. Er kunnen bijvoorbeeld grote raampartijen geplaatst worden om optimaal van de zon te genieten. Zo kan de winterzon je leefruimte mooi warm houden zonder extra verwarming. Om in de zomer oververhitting te vermijden kan zonwering wonderen verrichten, veel licht zonder de extra warmte. Lees hier meer over zonwering.

Ramen

Ramen spelen ook een belangrijke rol bij het regelen van het binnenklimaat van je woning, zowel beglazing als profielen. Je kunt kiezen voor warmte-isolerende beglazing zonder warmteverlies of voor zonwerende beglazing waarbij de zonnestralen tegengehouden worden of een combinatie van de twee. Dankzij de bouwdiepte van de Timmerman ramen is het ook steeds mogelijk om een driedubbele beglazing te installeren. Bekijk hier de mogelijkheden.

Ook het materiaal van je buitenschrijnwerk heeft een impact op het energieverbruik van je woning. Zo zorgt aluminium voor een thermische isolatie en is het materiaal immuun voor temperatuurschommelingen en vocht. Kies je voor PVC? Dan ben je zeker van wind- en waterdichte ramen. Beide opties zijn dus optimaal voor het klimaat binnenshuis. Lees hier meer over PVC en aluminium.

Rolluiken

Ook rolluiken hebben een isolerende werking. Meestal hebben deze als hoofddoel de woning te verduisteren, het zonlicht buiten te houden in de zomer of gewoon om pottenkijkers af te schrikken. Lees hier meer over onze rolluiken.

Wist je dat… een gesloten rolluik tot 27% beter isoleert dankzij de extra luchtlaag tussen het rolluik en het raam.