Home > Blog > Onderhoud PVC ramen en deuren
luiken

Onderhoud PVC ramen en deuren

  • 12/11/2018

Je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren. Goede keuze! Pvc is een zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Maar hoe onderhoud je nu precies je pvc? Het materiaal is op zich al vuil- en stofwerend en is dus zeer eenvoudig te reinigen. We leggen je hieronder kort uit hoe je optimaal je ramen en deuren onderhoudt.

Eerst onderhoud na plaatsing

Je pvc ramen en deuren zijn net geplaatst en een eerste onderhoud is dus aan te raden. Zo kan je de potloodlijnen van de werkmannen eenvoudig verwijderen met een simpele gom en kunnen de siliconenresten op het raam verwijderd worden met een scheermesje. Kinderspel dus.

Verder kan je het glas makkelijk opblinken met krantenpapier en kunnen eventuele bepleisteringsresten met overvloedig lauw water verwijderd worden. Indien er toch hier en daar nog een vlekje te bespeuren is, raden wij aan het lauwe water 10 minuutjes te laten inwerken om dan vervolgens alles opnieuw met overvloedig water af te spoelen.

Dit is een éénmalig onderhoud na de plaatsing van je pvc buitenschrijnwerk.

Periodiek onderhoud

Zoals eerder aangehaald is pvc een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal. Onderhoud is dus amper nodig. Toch zorgt een periodiek onderhoud ervoor dat je nog langer geniet van je buitenschrijnwerk.

Zo raden wij aan je pvc een aantal maal per jaar te reinigen met lauw water en een zachte doek of spons om krassen te vermijden. Gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen of zuren zodat er geen schade aan het pvc komt. Ook is het droog reinigen van je pvc ramen en deuren uit den boze. Hoe droger het pvc, hoe meer kans op krassen.
Verder adviseren wij ook een jaarlijks groot onderhoud van het buitenschrijnwerk.

Tip:Regenwater boven leidingwater
Tip:Verwijder eventuele waterresten met krantenpapier of gewone keukenrol
Tip:Gebruik een dagdagelijks reinigingsmiddel om eventuele vlekken op het PVC te verwijderen. Je normale afwasmiddel zoals groene Dreft is een goede ontvetter die niet schadelijk inwerkt op beglazing of profielen.