Home > Blog > Aluminium buitenschrijnwerk, Timmerman kleurt je dag
luiken

Aluminium buitenschrijnwerk, Timmerman kleurt je dag

  • 6/03/2020

Aluminium is een uitstekende keuze voor je buitenschrijnwerk. Het is licht, sterk en roest niet. Maar met welke kleuren kun je het afwerken? Wij geven je alvast enkele tips.

Le Corbusier

Dankzij een samenwerking met ‘Les Couleurs Le Corbusier’ biedt Heroal een uniek kleurengamma aan voor buitenschrijnwerk in aluminium. Niet minder dan 63 kleuren combineer je naar hartenlust om jouw buitenschrijnwerk extra in de verf te zetten. Timmerman volgt ze allemaal en zorgt ervoor dat jij van die ultramatte afwerking geniet. Een leuke extra: de nieuwe, ingewerkte deurtrekker past perfect bij dit gamma en kan in een accentkleur gelakt worden.

Surface Coating Design

Bij deze speciale coatingmethode worden je profielen eerst gelakt en nadien in een transferfolie gewikkeld. Op die folie zijn sublimatiekleuren aangebracht die dan op hoge temperatuur in de poedercoating gebrand worden. Wanneer de folie verwijderd wordt, verschijnt de oppervlakteafwerking. Dat kan dan een strakke betonlook zijn ofwel een meer industriële rusty steellook. Door deze coatingmethode zijn uw profielen uiterst corrosie- en uv-bestendig.

Steellook

De steellook is tegenwoordig erg populair. Dat komt mede door de veelzijdigheid; van landelijk over industrieel tot eigentijds, de steellook past overal bij. En met profielen in de steellook combineer je ook het beste van twee werelden. Je buitenschrijnwerk krijgt een mooie, strakke look terwijl het aluminium erg lang meegaat en ook zeer onderhoudsvriendelijk is. En de kleuren? Standaard heeft de steellook natuurlijk die karakteristieke zwarte kleur, maar je kan profielen in de steellook in alle mogelijke kleuren krijgen.

Contacteer ons gerust voor meer info. We helpen je graag verder.