Home > Blog > Kiezen voor rolpoorten of sectionaalpoorten
luiken

Kiezen voor rolpoorten of sectionaalpoorten

  • 20/12/2018

Je staat op het punt om de ideale garagepoort te vinden voor je woning. Daarbij komt al vlug de vraag: kies ik voor een rolpoort of een sectionaalpoort. De begrippen worden vaak door elkaar gehaald, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide. Timmerman helpt je graag in deze keuze dus wij geven je hierbij dus graag de belangrijkste verschillen:

 

Rolpoorten

Een rolpoort wordt ook wel eens een ‘garagerolluik’ genoemd.  Het poortblad is opgebouwd uit een veelvoud van lamellen die in elkaar gehaakt zijn. Tijdens het openen van de garage rollen de lamellen zich op een wikkelas in een behuizing die boven de poortopening geïnstalleerd is. 

 

Rolpoort voorbeeld Timmerman

Waarom kiezen voor een rolpoort?

  • Eenvoudige montage. Vergeleken met de sectionaalpoorten hoeven er geen rails aan het plafond geïnstalleerd worden.
  • Ideaal voor grote ruimtes met hoge plafonds. Doordat de lamellen tot boven de garage opgerold worden, hoeven ze niet helemaal tot het plafond geleid worden zoals bij sectionaalpoorten.
  • Esthetisch interessant. De lamellen worden netjes opgeborgen in een behuizing en er zijn geen rails zichtbaar aan de binnenkant van je garage.

 

Sectionaalpoorten

Een sectionaalpoort is ook opgebouwd uit panelen, maar zijn meestal een stuk groter en breder dan deze van de rolpoort. Het verschil zit hem voornamelijk in het openen van de poort. Bij sectionaalpoorten worden de panelen over rails geleid die op het plafond van de garage gemonteerd zijn.

Waarom kiezen voor een sectionaalpoort?

  • Plaatsbesparend: doordat de panelen naar het plafond geleid worden, verlies je geen plaats door bijvoorbeeld de behuizing bij een rolpoort.
  • De beste keuze voor een aangesloten garage. Een sectionaalpoort heeft bredere panelen en biedt over het algemeen een betere isolatie.
  • Bij een sectionaalpoort kan je een extra inloopdeur of venster aanbrengen. Ideaal om fietsen of tuingereedschap uit de garage te halen zonder de hele poort te moeten openen.

 

Timmerman biedt zowel rolpoorten als sectionaalpoorten aan. Beiden kan je vanop afstand bedienen en zijn sterk beveiligd voor diefstal. Klik hier om meer te weten te komen over onze poorten of neem gerust contact op met ons.