Home > Blog > Isoleren: dubbel of driedubbel glas?
luiken

Isoleren: dubbel of driedubbel glas?

  • 2/04/2020

Goede (geluids)isolatie wordt steeds belangrijker, zeker met de strictere isolatienormen die er de volgende jaren zitten aan te komen. Isoleren, dat doe je natuurlijk ook met je ramen. Maar wat kies je nu best: dubbel of toch maar driedubbel glas? AGC, onze partner voor beglazing, heeft werkelijk voor ieder wat wils. Hieronder leggen we het met plezier voor je uit en wat je ook kiest, Timmerman helpt je met plezier verder.

Dubbel glas

Wil je dubbel glas plaatsen in je woning? Dan is de Thermobel Advanced-lijn een goede optie. De beglazing zorgt voor een betere wartmeisolatie (standaard 1.0 isolatiewaarde) dan de standaardlijn en ook de zontoetredingsfactor ligt vrij hoog met 57%. De beglazing laat dus veel natuurlijke zonnewarmte binnen en vermindert de nood aan kunstmatige verwarming. Om oververhitting door de zon tegen te gaan, is het ook mogelijk om een transparante, zonwerende coating op het glas aan te brengen.

Driedubbel glas

Met het oog op de toekomst is driedubbel glas, zoals de Thermobel TG Top van AGC, zeker een goeie investering. Hoewel het in aankoop soms iets duurder is, ligt de herverkoopwaarde van je huis wel hoger als je kiest voor driedubbel glas in nieuwe ramen. Het is ook een goede optie voor wanneer je in je huis, behalve je beglazing ,nog andere zaken vernieuwt of bijkomend isoleert. Het grootste voordeel is natuurlijk de thermische isolatie. Driedubbel glas laat namelijk minder koudestraling binnen en houdt gestookte warmte makkelijker binnen. Daardoor heb je veel minder energieverlies. Er is ook een voordeel voor diegenen die moeilijk een keuze kunnen maken. De energiepremie die je krijgt bij het vervangen van bestaande beglazing blijft gelijk of je nu voor dubbel of driedubbel glas kiest.

Geluidswerende beglazing

Geluidswerende beglazing houdt niet enkel rekening met de globale geluidsisolatie, maar ook met verschillende geluidsfrequenties. Voor geluidswerende isolatie van AGC heb je een keuze uit drie mogelijkheden. De standaard Thermobel bestaat uit twee glasbladen met een verschillende dikte die tot 80 decibel (zwaar verkeer) wegfilteren. Dan is er de Thermobel Stratobel die uit 1 of 2 bladen gelaagd glas bestaat die tot 100 decibel (grasmaaier) elimineren. De Stratophone-beglazing bestaat ook uit 1 of 2 bladen gelaagd glas die echter tot 120 decibel (een opstijgend vlieguig) wegfilteren.

Heb je nog vragen over je nieuwe beglazing? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze Timmerman Space. We leggen je glashelder uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.