Home > Blog > Innovation Days 2017: nabeschouwing
luiken

Innovation Days 2017: nabeschouwing

  • 2/01/2018

Innovation days 2017

Bij Timmerman zijn we al 70 jaar actief in de bouwsector. Die sector evolueert snel en daarom houden we onze klanten, leveranciers en architecten graag op de hoogte van onze nieuwigheden. Om die reden organiseerden we op vrijdag 1 en zaterdag 2 december 2017 onze Innovation Days: twee dagen in het thema Innovatie en Inspiratie waarbij professionelen eens bij ons een kijkje achter de schermen hebben genomen.

Het belangrijkste doel van het evenement was om de snelle evoluties in de bouwsector te benadrukken. Op 1 januari 2018 gaan er een nieuwe maximale S-Peil en E-Peil in waardoor nieuwbouwwoningen nog strenger rekening moeten houden met vormefficiëntie, luchtdichtheid, oriëntatie en zonwering. Dit heeft ook een impact op de product- en montage-eisen voor de producten die we bij Timmerman aanbieden.

Beglazing is een van de elementen die een belangrijke rol spelen voor het verlagen van het energieverbruik en het verbeteren van de isolatie van woningen. Daarom stappen we bij Timmerman in PVC over naar een profiel dat driedubbele beglazing perfect mogelijk maakt. Dit gaat gepaard met grotere glasvolumes en dus ook met grotere eisen voor het buitenschrijnwerk. Hiervoor werkt Timmerman samen met VEKA om profielen aan te bieden met de zwaarste wanddikte op de markt. Ook onze NOVIROLL rolluiken worden aangepast voor een betere luchtdichtheid.

Het programma van de Innovation Days bestond uit verschillende workshops en infosessies over de huidige en toekomstige bouwtrends. Na de begroeting van onze gasten begon dit evenement met een workshop met reële inbouwsituaties gevolgd door de voorstelling van het innovatief productengamma van Timmerman en de nieuwste trends in PVC en aluminium. Op de huisbeurs waren eveneens een aantal van onze innovatieve leveranciers aanwezig: Belgaclima, Renson, Sobinco, Fuhr, AGC, Selve, Heroal, Lecot, Maco en Veka.

Tijdens de middag genoten onze gasten van een heerlijke winterbarbecue in ons atelier. Daarna gaf Kris De Schrijver van onze partner Quadres een lezing over de evolutie van de verkoop binnen de bouwsector en de opkomst van de digitalisering. De Innovation Days werden mooi afgerond door een bezoek aan een nabijgelegen werf met Timmerman producten.

Op vrijdag kregen de bezoekers die zich daarvoor ingeschreven hadden de mogelijkheid de productie van Timmerman te bezoeken.

De Innovation Days waren een groot succes met maar liefst 250 professionele bezoekers op twee dagen tijd. Wat een opkomst! Wij hopen jullie even talrijk terug te zien tijdens onze volgende editie!

Gedekte eettafel innovation days

Bezoekers innovation days 2017

Spreker innovation days 2017

 

Voorbeelden van ramen innovation days 2017