Home > Blog > “Ik was meteen verkocht toen ik die steellook ramen zag.”
luiken

“Ik was meteen verkocht toen ik die steellook ramen zag.”

  • 10/02/2020

Misschien heeft u liever eens iemand anders aan het woord over de steel look? Wij spraken met Luc Saey, al sinds jaar en dag klant bij Timmerman.

Kunt u even schetsen voor welk type woning u ramen zocht?

Wij hadden een zeer klassieke woning gebouwd, die later gekaleid is en waar wij oude Normandische pannen op gelegd hebben. Er staat ook een bijgebouw waar veel eik is gebruikt en wat gedeeltelijk met een rieten dak is bedekt. Wij werkten voor dit project samen met de architecte Sandra Schepens uit Gavere.

Hoe bent u op het idee gekomen om voor steellook te kiezen?

Wij vonden die moderne superslanke profielen helemaal niet passen bij deze woning en waren op zoek naar een oplossing. Toen we een bezoek brachten aan de showroom van Timmerman en we vertelden over het soort woning dat we aan het bouwen waren, werden we gevraagd om in het atelier te komen kijken, waar ze met iets nieuws bezig waren. Er was een proefopstelling gemaakt met steellook ramen en ik moet zeggen, ik was meteen verliefd van toen ik het zag.

Landelijke woning met steellook ramen

Wat heeft voor u de doorslag gegeven? 

Ik zag direct dat dat de ideale oplossing was voor mijn huis. We hadden al gedacht aan echte stalen ramen omdat dat het beste bij het huis zou passen, maar dat was natuurlijk geen optie. Maar dit is aluminium dat eruitziet als staal. Dat is het beste van twee werelden. Vooral als je ziet hoe dat mooi past bij het eikenhout dat we gebruikt hebben in het bijgebouw en het hoofdgebouw. Ook de onderverdelingen binnen de ramen is zeer goed meegevallen.

Wat vindt u van de gebruikte profielen?

Het is echt het perfecte profiel voor dit soort ramen. Er zit een schuine kant aan, wat een optisch effect geeft waardoor ze slanker lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Ze zitten dan bovendien nog wat achter een slag, wat ze nog minder zichtbaar maakt.  

Ramen van dichterbij met steellook

En de zwarte kleur maakt het allemaal nog eleganter waarschijnlijk?

Zeker, te meer dat we daar voor een zwarte structuurlak hebben gekozen. Nee, ik ben enorm tevreden over het resultaat. Er zijn misschien goedkopere oplossingen, maar dat huis had dit soort ramen en die steellook absoluut nodig om helemaal te schitteren.

Vanwaar de keuze voor Timmerman?

Wij doen al jaren zaken met Timmerman en kennen het bedrijf en de familie dus door en door. Ik weet dat zij om te beginnen met de beste materialen werken. Maar ze blinken vooral uit in hun marktsegment door de kwaliteit van de medewerkers en van de service. En ze zijn echt supercorrect. Zo wou ik helemaal op het laatste nog wat veranderen aan de onderverdeling van een raam. Dat werd zonder problemen en zonder vertraging van de werken perfect aangepast. Ik heb daar dan ook graag een supplement voor betaald. Nee, echt, als er iets is, die staan daar direct, dat duurt geen 3 weken zoals bij sommige andere bedrijven (lacht).

Klassieke woning met steellook ramen