Home > Blog > Hoge energieprijzen, wat kan u doen?
luiken

Hoge energieprijzen, wat kan u doen?

  • 2/11/2022

De energieprijzen swingen de pan uit en het lijkt erop dat het ergste nog moet komen. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om hun factuur onder controle te houden.

Stijgende energieprijzen

De herfst is in het land en het wordt opnieuw een graadje kouder. Tijd om knus onder een dekentje te kruipen en de verwarming flink naar omhoog te draaien. Helaas, niets is minder waar. In plaats van te genieten van gezellige avonden maken heel wat gezinnen zich zorgen over hun volgende energiefactuur.

Moet u deze winter dan echt de verwarming uit laten staan en overleven op dikke truien?
Gelukkig niet. Durf te investeren in nieuwe ramen en deuren en bespaar tot 15% op je energiefactuur.

 

 

 

Isoleren bestrijdt warmteverlies

Energie is duur en wordt nog duurder. Reden genoeg om te beginnen met besparen waar het echt telt: de verwarming. Slim isoleren is de kwestie. Het vervangen van oude ramen door moderne, geïsoleerde PVC-ramen met dubbele of driedubbele beglazing kan merkbare besparingen op jouw verwarmingskosten opleveren.

PVC ramen en deuren isoleren tot 30% beter dan klassieke profielen. Zo houdt u warmte binnen en koude buiten en dat verschil zal je zien op je energiefactuur.

Oude ramen vervangen? Zeker doen!

Sommigen opteren ervoor om enkel het glas te vervangen. Dit vraagt minder werk, dus hangt daar een lager kostenplaatje aan vast. Toch is het meestal aangewezen om ook voor nieuwe raamprofielen te opteren.

Ook al zal het nieuwe glas prima isoleren, als de oude profielen slecht isoleren, gaan warmte en koude er zo doorheen en vliegt je geld toch nog letterlijk door ramen en deuren naar buiten.
In oude profielen past de nieuwste, meest isolerende beglazing vaak niet. Die is vaak wat te dik.

Durf investeren

Het plaatsen van energie-efficiënte ramen en deuren is zeker een grote investering. Belangrijk om te onthouden: de return on investment is op lange termijn veel groter. In een goed geïsoleerde woning blijft een comfortabele temperatuur namelijk behouden en kan u zonder problemen de verwarming een graadje lager draaien. Woont u bovendien in het Vlaams Gewest* en was u voor 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet, dan geniet u van een premie ter waarde van 16 euro/m² voor de aankoop van hoogrendementsglas.
*Meer info op vlaanderen.be.

Lagere energieprijzen dankzij het advies van Timmerman

Op zoek naar advies op maat? Overleg met onze specialisten wat de beste opties zijn voor uw woning.Neem contact met ons op via de website of maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken.