Hoe kies je je voordeur?

De voordeur is het visitekaartje van je woning en is dus een belangrijk element bij het bouwen van je droomhuis. Daarnaast zijn ook de andere buitendeuren essentieel bij de opbouw van je woning. Lees hieronder enkele aspecten waarmee je best rekening houdt bij het kiezen van je deuren.

Materiaal

Pik er allereerst een kwalitatief materiaal uit. Zo heb je bij Timmerman de keuze tussen aluminium of PVC, beide uiterst kwalitatieve materialen. Alle deuren worden volledig op maat gemaakt waardoor je jouw persoonlijke stijl kan meenemen in het ontwerp van je deuren. Beide materialen hebben een isolerende werking en zijn zeer duurzaam.

 

 

Zijramen

Ook is beglazing een mogelijkheid bij de installatie van je deuren. De opties zijn zeer uiteenlopend. Zo kan je kiezen voor heldere beglazing, gezandstraalde beglazing of zelfs spiegelbeglazing. Op die manier krijg je meer licht binnen in je hal. Ook zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Je deur kan voorzien worden van één groot raam of met een paneel met gedeelde glazen compartimenten.

Deurkrukken

Niet alleen de deur zelf is belangrijk, ook de handvaten en afwerkingen worden zorgvuldig uitgekozen. Er is reeds een zeer ruime keuze aan deurtrekkers bij Timmerman. Zo kan je een moderne inox deurkruk kiezen of opteren voor een aluminium deurtrekker die gelakt is in het kleur van je deuren.

 

 

Vliegdeuren

Vliegdeuren zijn vooral in de zomer zeer handig in gebruik, want dan willen alle insecten je woning binnendringen. Dankzij deze speciale aanvulling aan je deuren, hou je deze kleine vriendjes buiten. Ook het ontwerp van je vliegdeuren wordt volledig aangepast aan je eerder gekozen deuren. Verder kunnen nog kleine afwerkingen gedaan worden zoals bijvoorbeeld een deurpomp of een schopplaat.

Veiligheid

Veilige deuren! Tegenwoordig kunnen inbrekers snel en eenvoudig een slot openbreken. Met de stevige sloten van Timmerman met 3-puntssluiting met zowel boven als onder een haakslot is je woning altijd veilig op slot. Er kan ook een aanvullende veiligheidscilinder aan je deur toegevoegd worden. Deze cilinder met certificaat is moeilijk te doorboren. Bovendien mag je je sleutel er vanbinnen laten opzitten; van buiten uit kun je nog altijd binnen met je sleutel. Ook wordt alle buitenschrijnwerk van Timmerman standaard voorzien van een inbraakwerende deurkruk bij voor- en achterdeuren.

 

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren