Waarom heb jij voor buitenschrijnwerk in PVC gekozen? Er zijn immers veel voordelen: ze passen bij nagenoeg elk type woning, zijn budgetvriendelijk en hebben een hoge isolatiewaarde. Bovendien moeten ze niet geverfd worden dus zijn ze ook onderhoudsvriendelijk. Je PVC-buitenschrijnwerk onderhouden is dus niet moeilijk en met onderstaande tips ben je zo vertrokken!

  1. Gebruik een zachte spons of doek en voldoende water

 

PVC is van nature vuil- en stofafstotend, toch kan het geen kwaad om meermaals per jaar met voldoende water en een zachte doek of spons je profielen af te wassen. PVC is immers wel krasgevoelig dus hardere materialen gebruik je beter niet. Ook agressieve producten of oplosmiddelen zoals azijn, white spirit of terpentijn laat je beter links liggen. Ze kunnen je ramen immers beschadigen. Als je dan toch een product wil gebruiken, neem dan een zacht detergent. Maar spoel na gebruik wel alles af met zuiver water.

  1. Verzorg de dichtingen en bewegende delen

 

Naast de profielen zelf is het ook belangrijk om de dichtingen tussen het glas en het profiel regelmatig schoon te maken. Dat kan ook eenvoudig met wat water en eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel. Om ervoor te zorgen dat je dichtingen langer meegaan en soepel blijven, kun je ze ook een keer per jaar inwrijven met talkpoeder. Daarnaast moet je ook de bewegende delen van je ramen onderhouden door een keer per jaar siliconespray aan te brengen. Zo blijft alles soepel en vlot openen terwijl je ook slijtage voorkomt.

 

 

  1. Gebruik een ui tegen strepen

 

Heb je toch last van strepen als je je ramen gewassen hebt? Pel dan een ui en voeg hem toe aan je reinigingsmiddel. Als je dan je ramen wast, zorgt de ui ervoor dat je geen strepen meer ziet.

 

  1. Ga zelf niet schilderen

 

Hoewel je PVC-buitenschrijnwerk in zowat alle kleuren van de regenboog kunt krijgen, is het geen goed idee om zelf je profielen te schilderen. PVC is namelijk makkelijk te onderhouden, maar om te schilderen is het al een iets ingewikkelder materiaal. Wil je toch graag een nieuw kleurtje? Contacteer ons dan gerust en wij geven je het nodige advies.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren