Home > Blog > Realisatie toegelicht: Het Koninklijk Werk Ibis

Realisatie toegelicht: Het Koninklijk Werk Ibis

  • 20/10/2017

Realisatie toegelicht: Het Koninklijk Werk Ibis

Er staan heel wat mooie en toffe projecten op de agenda bij Timmerman. Wij willen u langs deze weg een inkijk geven in het verhaal achter het bouwwerk. Wij zullen dus af en toe aan de hand van foto’s en weetjes verschillende projecten verder toelichten. Ontdek hier het inspirerende verhaal van Het Koninklijk Werk Ibis in Oostende. Een project dat gerealiseerd werd in opdracht van Bouwprojecten Arlo uit Zomergem en Arq Architectuurstudio uit Oostende. Het gaat hier over een uitbreiding van het internaat van de organisatie.

Het koninklijk werk Ibis
Realisatie Het Koninklijk Werk Ibis in Oostende

Het Koninklijk Werk Ibis vormt een pedagogische eenheid voor jongeren die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. De organisatie biedt de jongeren de beste kansen in hun opvoeding en bij hun schoolprestaties. Een plek waar jongeren thuis zijn en dat ook zo aanvoelen. Het thuisgevoel en gezinsvervangende karakter van de organisatie staan hier steeds centraal. Hun veilige thuishaven.

Deze organisatie vinden we terug op een bijzondere locatie omgeven door water en op wandelafstand van de zee en het strand. De splinternieuwe uitbreiding voor het internaat is momenteel in volle opbouw.

Het Koninklijk Werk Ibis Oostende
Uitbreiding internaat Het Koninklijk Werk Ibis in Oostende

Waarnaar kijken we hier precies? We geven even een kort woordje uitleg over wat hier te zien is op de foto’s.

Bij deze nieuwbouw werd gekozen voor het materiaal aluminium. De speciale aluminium uitbekleding rond de ramen zorgt voor een zeer bijzondere uitstraling van de gevel. Timmerman verzorgt hiervoor het buitenschrijnwerk. Ook de toegangs- en vluchtdeuren zijn gerealiseerd door Timmerman. Dankzij de speciale constructie krijgt het nieuwe gebouw een extra moderne dimensie. Het aluminium buitenschrijnwerk dat u hier ziet werd uitgevoerd in een antracietgrijze structuurlak. Vraag naar het kleur RAL7016S. Bekijk hier alle kleurmogelijkheden voor aluminium.

Bent u geïnspireerd en u wilt graag zelf aan de slag? Contacteer ons hier voor verdere informatie.

Toegangs- en vluchtdeuren Het Koninklijk Werk Ibis
Toegangs- en vluchtdeuren Het Koninklijk Werk Ibis
Bouwwerf uitbreiding internaat Het Koninklijk Werk Ibis
Bouwwerf uitbreiding internaat Het Koninklijk Werk Ibis