Home > Blog > Geef je ramen en deuren een persoonlijke touch dankzij onze afwerkingsmogelijkheden
luiken

Geef je ramen en deuren een persoonlijke touch dankzij onze afwerkingsmogelijkheden

  • 19/07/2022

Heb je besloten welk materiaal je graag wil gebruiken voor je ramen en deuren? Dan is het tijd voor de laatste details. Een passende afwerking zorgt voor de uitstraling waar je altijd al van droomde, zowel binnen als buiten. Op die manier wordt je woning niet alleen een eyecatcher, maar ook een echte thuis die jouw stijl weerspiegelt.

Raamkrukken in alle geuren en kleuren

Voor de ramen geplaatst worden, moet je twee belangrijke keuzes maken. Ten eerste moet je nadenken over de kleur en uitvoering van je raamkruk. Standaard worden deze bij Timmerman geleverd in wit, gebroken wit, zwart of metaalkleur. Gaat je voorkeur eerder uit naar inox of een retro afwerking? Dat kan ook. Bovendien is het een goed idee om de ramen tot op de grond extra te beveiligen aan de hand van een raamkruk met cilinder.

In de tweede plaats moeten ventilatieroosters zeker op je checklist staan. Nieuwe woningen worden steeds beter geïsoleerd en luchtdicht afgewerkt. Om die reden is ventilatie de laatste jaren enorm belangrijk geworden.

Heb je een ventilatiesysteem C met een natuurlijke toevoer en een mechanische afvoer? Dan is een plaatsing van ventilatieroosters op de ramen en deuren verplicht in kamers zoals de living en de slaapkamer. In vochtige ruimtes zoals de keuken, de badkamer en het toilet hoeft dat niet.

Na de plaatsing van de ramen kan je de uitstraling en het comfort van je huis compleet maken met zonwering, luiken of een vliegenraam.

Een strakke of sierlijke afwerking voor je deuren

Ook hier ga je van start met het kiezen van je deurpaneel en de deurkrukken. De mogelijkheden lopen gelijk met die van de raamkrukken.

Aan je voordeur voorzien we een aantal extra’s. Om de gevel een persoonlijke touch te geven, krijgt de buitenkant een mooie siertrekker in een stijl naar keuze. Van retro tot strak, alles is mogelijk. Daarnaast kan je deur voorzien worden van deurpanelen die volledig in lijn liggen met de stijl van je woning.

Bij Timmerman plaatsen we deurpanelen van het Belgische merk Frager-Harinck. Deze zijn te verkrijgen met of zonder lijnen en glas. Ze kunnen standaard inliggend geplaatst worden maar ook vleugeloverdekkend waardoor je deur veel meer esthetisch wordt en breder lijkt.

 

Safety first

Al onze deuren zijn standaard afgewerkt met een cilinder. Wil je graag extra beveiliging, dan kan je kiezen voor een veiligheidscilinder van BKS. Deze hebben een stevige stalen kern. Bovendien beschikken ze over een functie waarbij je nog steeds binnen kan als je de sleutel aan de binnenkant hebt laten zitten. En geen zorgen over het aantal sleutels, de meeste cilinders worden voor alle deuren gebruikt. Je hebt dus genoeg met één sleutel voor alle deuren; standaard zijn er 3 voorzien per cilinder.

Onze deuren zijn steeds voorzien van een 3-puntslot met een haak aan de boven- en onderkant. Daarnaast zijn er ook elektrische slotplaten of motorische sloten verkrijgbaar. Zo kan je eenvoudig een parlofoon aansturen of je deur automatisch vergrendelen.

Vragen?

De medewerkers van Timmerman staan je graag bij met advies. Neem contact met ons op via de website of maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken via www.timmerman.be/nl/showroom of op het nummer 050/71.26.81.