Home > Blog > De voordelen van PVC ramen en deuren
luiken

De voordelen van PVC ramen en deuren

  • 10/03/2022

Denkt u bij PVC onmiddellijk aan de witte eentonige ramen of de onesthetische deuren? Tijd om uw kijk te veranderen. PVC is over de jaren heen sterk geëvolueerd waardoor het een gevreesde concurrent is geworden van andere materialen, zoals hout en aluminium. We durven zelfs zeggen dat de huidige generatie PVC een van de meest succesvolle moderne kunststoffen is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u van plan om binnenkort nieuwe ramen of deuren te plaatsen? Overweeg dan zeker PVC.
We zetten de voordelen voor u op een rij.

  1. Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Wanneer we op zoek gaan naar nieuwe ramen of deuren, kijken we vaak als eerste naar de prijs. Al snel zal u merken dat PVC de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Tegen een betaalbare prijs, ontvangt u een kwaliteitsvol en tijdloos design. De reden? De grondstoffen zijn een stuk goedkoper dan voor hout of aluminium en PVC is makkelijk te bewerken.

 

 

 

 

 

  1. Lagere energierekening

Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn kan u met PVC besparen. Dankzij de hoge isolatiewaarde blijft de ideale temperatuur binnenshuis behouden. Zo bespaart u tot wel 20% op uw energiefactuur.

Naast de thermische isolatie, scoort PVC ook een stuk beter dan aluminium of hout op vlak van akoestische isolatie. Zowel de koude, de warmte als het geluid worden dankzij PVC buiten gehouden.

  1. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

PVC is een stabiele en slijtvaste kunststof waardoor u vele jaren van uw ramen en deuren kan genieten. Het is nog steeds minder sterk dan hout of aluminium en is minder goed bestand tegen krassen, maar ook dat is de laatste decennia geoptimaliseerd. Indrukwekkende glaspartijen worden vandaag de dag versterkt met staal waardoor ook deze tot wel 50 jaar mee kunnen gaan.

Bovendien is PVC in onderhoud veel aangenamer. Het materiaal is water-, vuil- en stofwerend waardoor u het eenvoudig kan reinigen. Was ze mee af met uw ramen of gebruik een vochtig doekje en uw ramen en deuren kunnen er weer tegenaan.

  1. Recycleerbaar

Door de razendsnelle opwarming van de aarde kunnen we dit grote voordeel van PVC niet links laten liggen. PVC een goede, milieubewuste keuze dankzij de duurzaamheid van het materiaal. Hierdoor is er geen energie nodig om na enkele jaren nieuwe te produceren. Zo draagt u uw steentje bij.

Zijn uw ramen na vele jaren toch aan vervanging toe, dan kan PVC bovendien gerecycleerd worden. Het oude materiaal wordt opnieuw gebruikt voor het produceren van nieuwe PVC ramen en deuren. Het recycleren vraagt minder van het milieu dan het produceren van nieuwe waardoor we onze aarde meer ademruimte geven.

Kortom, de afgelopen jaren is PVC sterk in kwaliteit verbeterd. Niet alleen voor uw energiefactuur, maar ook voor het milieu biedt de kunststof heel wat voordelen. Het tijdloze, robuuste en onderhoudsvriendelijke materiaal zorgen voor jarenlang genot. En dat allemaal voor een betaalbare prijs. Het is dan ook niet verwonderlijk dat PVC ramen en deuren vandaag een populaire keuze zijn.

Bij Timmerman voorzien we PVC ramen en deuren in alle mogelijke kleuren en designs. Bent u overtuigd of heeft u nog vragen? Breng een bezoek aan onze toonzaal en wij helpen u graag verder. Maak vrijblijvend een afspraak via de website.