Home > Blog > De nieuwe interieurtrends in 2018
luiken

De nieuwe interieurtrends in 2018

  • 2/01/2018

Bent u toe aan een verse dosis inspiratie voor uw interieur? Het jaar 2018 is van start gegaan en een nieuw jaar betekent natuurlijk ook behoorlijk wat nieuwe interieurtrends. Hieronder lijsten we de belangrijkste trends voor u op.

Patronen

Ten eerste zien we in een eerste trend een sterke comeback van patronen en andere elementen uit de jaren 1940, 1950 en 1970. Er wordt nieuw leven geblazen in deze vintage elementen aan de hand van nieuwe materialen en technologieën. Deze stijl wordt gekenmerkt door een retro design, gebruik van rijke walnootkleurige houtsoorten en de terugkeer van primaire kleuren zoals rood, geel en blauw.

Woonkamer met rode zetel en gele lamp

Comfort

In een tweede trend komt comfort centraal te staan met diepere, bredere en zachtere zetels. Deze trend draait rond het creëren van een uitnodigende ruimte waar men tot rust kan komen. Dit echter in een luxueuze en chique atmosfeer met gouden en koperen details, zacht fluweel en exclusieve materialen zoals gekleurd glas en geborsteld metaal. Het thema comfort zorgt ook voor grotere, diepe zetels en zachte materialen. De zetel wordt het pronkstuk van de living met een constante feel van sofisticatie en elegantie. Er wordt veel gebruik gemaakt van fluweel, vaak in rijke tonen zoals turquoise en robijn rood. Een populaire kleurencombinatie in deze stijl is paars met donker turquoise. Andere kleuren die veel zullen terugkomen in 2018 zijn warm grijs, kameelkleur, roest, bruinzwart, warm rood en amber.

Keuken met koperen materiaal

 

klassieke blauwe zetel

Contact zoeken met de natuur

Een derde trend gaat om het opnieuw contact zoeken met de natuur in onze digitale wereld met de introductie van organische materialen en traditionele ambachtswerken, donker hout, aardkleuren zoals beige en bruin en het gebruik van linnen in meubels en bedden.

slaapkamer met veel lichtinval en rond licht

Houten oppervlakten

Houten oppervlakten waren een constante trend in 2017 die aanwezig zal blijven in 2018. Eveneens het gebruik van betonkleur komt sterk terug in zowel meubels als accessoires, muurdecoratie, tegels en het aanrecht.

Badkamer betegeld met grijze tegel en moderne lavabo

Scandinavische trend

Ook de Scandinavische trend blijft sterk aanwezig in de interieurtrends in 2018 met veel wit, pastelkleuren zoals millennial pink, natuurlijk licht en een veelvoud aan planten. Hier staan geometrie en hedendaagse simpliciteit centraal. Dit type interieur vraagt om veel natuurlijk licht en daarom zijn grote ramen een aanrader.

slaapkamer met roze zetel en modern bed

Welke nieuwe trend wilt u gaan implementeren in uw interieur?