Home > Blog > De look van staal, de voordelen van aluminium: de steellook
luiken

De look van staal, de voordelen van aluminium: de steellook

  • 13/11/2019

Iedereen heeft het erover: ramen en deuren met een steellook. Het strakke zwart van staal is al een tijdje “hot” bij iedereen die bouwt of verbouwt. De dunne profielen passen dan ook prachtig bij heel wat verschillende bouwstijlen, van landelijk tot industrieel, maar ook bij eigentijdse woningen. Vooral in combinatie met hout en ruwe baksteen komt het stijlvolle zwart helemaal tot zijn recht.

Aluminum raam met steellook

Helaas is staal ondanks zijn rustieke uitzicht niet zo’n geweldig metaal om ramen mee te maken. Het isoleert zeer slecht en is ook niet te betalen voor de modale burger. De U-waarde (het warmtedoorgangscoëfficiënt, vroeger K-waarde genoemd –hoeveel warmte uw raamprofiel doorlaat, zeg maar) ervan voldoet amper aan de huidige energienormen.

Close-up van aluminium raam met een steellook

Wat als je toch die mooie strakke zwarte look wil?

Dan heeft Timmerman voor jou het perfecte – en betaalbare – alternatief. Wij maken ramen die eruitzien als klassieke stalen ramen maar die gemaakt zijn in een metaal met een lange staat van dienst en een uitstekende reputatie: aluminium.

Aluminium profielen: staalharde isolatie

Binnenkant van een steel look aluminium raam

Aluminium 3-kamerprofielen combineren het beste van twee werelden: ze hebben een heel lage U-waarde (het steellookprofiel is standaard voorzien van een geïsoleerde thermische onderbreking) en zijn dus heel energiezuinig. Het materiaal laat zich perfect te installeren en je kunt er alle kanten mee uit voor verschillende toepassingen binnen of buiten de woning.
Bovendien zijn de profielen heel slank.
Je kan ze krijgen in alle mogelijke kleuren, hoewel voor de steellook zwart uiteraard de standaardkleur is.

Een huis volledig in aluminium ramen met een steel look

Tijdloos en overal toepasbaar

Je kan je volledige woning in steellook ramen bouwen of een accent leggen waar je het wenst. Het ziet er niet alleen tijdloos uit, ramen in steellook-aluminium gaan ook gewoon heel lang mee en vragen weinig onderhoud.

Bestelling en plaatsing gebeurt altijd door een Timmerman verdeler in je buurt.