Home > Blog > BENOveren: wat en hoe?
luiken

BENOveren: wat en hoe?

  • 12/11/2018

Een woning renoveren, het is een heuse klus. Bezin daarom, eer je begint. Kies daarom voor een renovatie met een positieve impact op lange termijn. Kies voor BENOveren.

Wat is BENOveren?

BENOveren staat voor beter renoveren,met oog voor betere energieprestaties. Dit houdt in dat we meer rekening houden met groene en energiezuinige energiebronnen bij de renovatie van onze woning.

Voordelen van BENOveren?

Op lange termijn heeft deze manier van renoveren zeer veel voordelen. Elektriciteit opwekken via hernieuwbare energiebronnen zal bijvoorbeeld een rechtstreekse positieve impact hebben op je energiefactuur. Zo kan een goede isolatie zorgen voor het optimale binnenklimaat en een goede ventilatie van je woning én krijgt je woning een financiële meerwaarde.
Ook zijn er verschillende renovatiepremies waarvoor je in aanmerking kan komen bij een BENOvatie. Win-win dus.

BENOveren en buitenschrijnwerk

Welke rol speelt beglazing bij een goede BENOvatie? Het belangrijker dan je denkt. Een isolerende beglazing is dé sleutel tot een op-en-top geïsoleerde woning. We bekijken even kort de isolatiewaarde van je beglazing.
De isolatiewaarde of Ug-waarde van je beglazing wordt door drie factoren beïnvloed. Het aantal glasbladen, de spouwvulling tussen de glasbladen en of er al dan niet een coating aanwezig is op het glas. Het maakt dus wel degelijk een verschil maken hoe je glas is samengesteld.
Ook kunnen je buitendeuren een impact hebben op de isolatiewaarde van je woning. Zo kan je – bijvoorbeeld door het gebruik van een Duitse dorpel – ervoor zorgen dat je deur overal luchtdicht is.

Hieronder een korte uitleg om een idee te geven waaruit de Ug-waarde is opgebouwd.

U-waarde
Deze waarde geeft de thermische isolatie van je beglazing weer. Een lage Ug-waarde betekent concreet dat het glas goed isoleert.

G-waarde
Deze waarde geeft de zontoetreding weer. Een hoge G-waarde betekent dat het glas veel zon doorlaat.