Home > Blog > Aluminium ramen en deuren vergen weinig onderhoud
luiken

Aluminium ramen en deuren vergen weinig onderhoud

  • 24/01/2023

Om een lange levensduur te verkrijgen van eender welk onderdeel van je woning, is onderhoud noodzakelijk. Dat is voor alles zo, en dat geldt uiteraard ook voor je ramen en deuren. Bij Timmerman hebben we ook goed nieuws voor wie daar amper tijd voor heeft, of niet graag tijd besteedt aan dergelijke huishoudelijke klusjes. Want bij de keuze voor aluminium als metaalsoort voor jouw ramen en deuren, bespaar je heel wat onderhoudswerk.

Kwaliteit op de lange termijn gegarandeerd

Raamkrukken aluminiumAluminium is een uiterst onderhoudsvriendelijk materiaal. Het vereist veel minder onderhoud dan andere materialen. Vocht en UV-stralen hebben bijvoorbeeld geen negatieve impact op deze metaalsoort. Dit sterke materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. Aluminium rot of roest niet, barst niet en ongedierte is niet geïnteresseerd in aluminium. Daarom moet je aluminium deuren en ramen minder vaak onderhouden, en moet je ze bovendien ook minder snel vervangen.

De kwaliteit van aluminium ramen en deuren kan dus op de lange termijn worden gegarandeerd. Je ramen en deuren zullen minder gevoelig zijn voor krassen, en ook dat maakt het onderhoud eenvoudiger. Let wel op dat je geen schuurmiddelen gebruikt, want zo zouden er toch krassen in het aluminium terecht kunnen komen.

Hoe onderhoud ik mijn alu ramen en deuren?

inliggende deurpanelen aluminium

Uiteraard kunnen ramen en deuren wel op tal van manieren vuil worden, ongeacht het soort materiaal. Aan de natuur kunnen we niet zomaar ontsnappen. Denk maar aan roet, zand, fijn stof, pollen, noem maar op. Bepaalde weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het vuil meer kans krijgt om in je raamprofielen in te werken. Daarom raden we je aan om je deur(en), ramen en raamprofielen om de zes weken met koud water te reinigen. Je gebruikt hiervoor best een niet-agressief poetsmiddel. Vergeet niet om als laatste stap van je reinigingsbeurt alles goed te spoelen met zuiver water. Meer dan dit hoeft er niet te gebeuren bij het onderhoud. De deur af en toe schoonmaken met schoonmaakmiddel is meer dan genoeg.

 

 

 

 

 

Kies je voor een aluminium voordeur van Timmerman, dan hoef je die dus amper te onderhouden. Dit staat in schril contrast met een houten deur bijvoorbeeld, die wel heel wat onderhoud vergt. Wens je meer tips over hoe je levenslang kunt genieten van je ramen en deuren, neem dan eens een kijkje in ons onderhoudsboekje.
Je kan de tips lezen via deze link.