Home > Blog > Aluminium of pvc: welk materiaal kies je best voor je ramen en deuren?
luiken

Aluminium of pvc: welk materiaal kies je best voor je ramen en deuren?

  • 31/05/2022

Op zoek naar de perfecte ramen en deuren? Al snel vliegen de voor- en nadelen van aluminium en pvc je om de oren. Wat zijn de verschillen? En wat is nu echt de beste keuze?

Zowel pvc als aluminium winnen aan populariteit. Dat is ook niet vreemd. Beide materialen zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en duurzaam. Ook op gebied van kwaliteit en duurzaamheid zijn er tegenwoordig nog weinig verschillen, maar hoe maak je nu de juiste keuze tussen de twee grondstoffen?

Waarom kiezen voor pvc ramen of deuren?

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Pvc is in de regel goedkoper dan aluminium. Voor een betaalbare prijs krijg je een kwaliteitsvol en tijdloos design. De reden van dat prijsverschil? De grondstoffen zijn een stuk goedkoper en pvc is makkelijk te bewerken. Voor een minimaal budget krijg je kwaliteitsvolle ramen en deuren in pvc. Daarnaast hebben ze een levensduur tot wel 30 jaar en hoef je geen dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen voor het onderhoud.

Uitstekende isolatie

Pvc is een goede isolator en geleid minder snel warmte dan aluminium. Een perfecte bescherming voor zowel barre wintermaanden als snikhete zomerdagen. Ramen en deuren uit kunststof houden je huis altijd op de ideale temperatuur. Bovendien zijn ze ook geluidsdicht en water- en windbestendig. Zo bespaar je tot wel 20% op je energiefactuur.

101 mogelijke afwerkingen

Verdient je huis een moderne toets of opteer je voor een iets rustiekere afwerking? Welke uitstraling je ook in gedachten hebt voor je woning, het kan met pvc. De ramen en deuren in pvc kunnen afgewerkt worden in een groot scala aan kleuren en zijn ook leverbaar met een houtreliëf.

Wist je dat pvc profielen daarnaast ook voorzien worden van een metalen kern? Hierdoor zijn ze sterker afgewerkt en presteren ze goed op vlak van inbraakbeveiliging.

Waarom kiezen voor aluminium ramen of deuren?

Elegante stijlvolle constructies

Aluminium is licht en tegelijk heel sterk. Het materiaal leent zich tot bijzonder mooie constructies. Wil je in je woning graag een hele grote schuifdeur of een gebogen raam installeren? Kies voor aluminium. De stevige raamprofielen laten je toe om je woning een moderne en elegante uitstraling te geven en zijn uiterst geschikt voor grote glaspartijen.

 

Kleurvast en krasbestendig

Aluminium ramen en deuren worden niet aangetast door de zon of vochtigheid. Zo kan de kwaliteit ervan op lange termijn gegarandeerd worden. Het materiaal is roestvrij en behoudt zijn kleur tot wel 5 jaar langer dan pvc. Daarnaast is aluminium minder gevoelig voor krassen wat het onderhoud eenvoudig maakt.

 

 

 

Milieuvriendelijk

We kunnen er niet meer omheen. Het milieu staat hoog op de agenda en ook jij kan je steentje bijdragen. Aluminium raamkozijnen zijn 100% recycleerbaar en de recyclage kost weinig energie. Zijn je raamprofielen aan vervanging toe, dan kunnen we het materiaal perfect hergebruiken zonder dat je aan kwaliteit hoeft in te boeten. Kortom: aluminium is een ecologisch verantwoorde keuze.

Het verdict: pvc of toch maar aluminium?

Is je budget eerder beperkt of ligt je focus op een uitstekende isolatie? Kies voor pvc. Wil je investeren in een duurzame en stevige constructie, dan is het de moeite waard om aluminium te overwegen.

Wat je ook kiest, je geniet gegarandeerd voor lange tijd van je ramen en deuren. Bovendien is het vandaag bijna niet meer mogelijk om een verkeerde keuze te maken. Beide materialen zijn kwaliteitsvol en beschikken over uitstekende eigenschappen.

Advies nodig? Ons team staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op via de website: https://www.timmerman.be/nl/contact/