Home > Blog > 4 redenen om een carport te plaatsen
luiken

4 redenen om een carport te plaatsen

  • 18/03/2020

Jij hebt toch graag wat extra comfort? Een carport is in dat geval zeker een interessante optie. Niet alleen op praktisch vlak, maar ook financieel en, ja, zelfs op vlak van duurzaamheid.

Duurdere bouwoppervlakte

Het is geen geheim dat bouwgrond in België steeds duurder wordt. En de aankomende betonstop jaagt die prijzen nog verder de hoogte in. Daarom is een carport erg interessant als je wat extra opslagruimte wil zonder er bouwgrond voor te moeten kopen. Je hebt zelfs een dubbel voordeel: je bespaart op de kost van bouwgrond terwijl je je eigen grond efficiënter gebruikt.

Vervangt garage

Je kent het vast wel, in je garage thuis staan zodanig veel spullen dat je geen plaats meer hebt voor je auto. Ook dat probleem helpt een carport van de baan. Terwijl jij je garage gerust gebruikt als extra berging, is er nog steeds de carport om je wagen veilig weg te zetten en te beschermen voor weer en wind. Geen platte batterij meer in de winter en ook krabben na bevroren nachten behoort tot het verleden.

Kan zonnepanelen dragen

De opwarming van de aarde is, terecht, een erg hot topic. Je huis goed isoleren, waar Timmerman je overigens graag mee helpt, en duurzaam wonen zijn zeer belangrijk. Wie duurzaam wonen zegt, zegt natuurlijk ook zonnepanelen. En die kan je op je dak plaatsen, maar wat als dat al vol zonnepanelen ligt? Dan leg je gewoon nog wat extra zonnepanelen op je carport. Makkelijk en zo maak jij je huis net dat tikkeltje duurzamer.

Keuze te over

Een carport kan je à la carte laten plaatsen. Wil je graag nog wat extra bergruimte in je carport? Dat kan namelijk ook. Voor de afwerking ervan in pvc-planchetten heb je de keuze uit 3 verschillende kleuren. Bovendien is een carport van Timmerman altijd uitgerust met een goot en een geïntegreerd afwateringssysteem. De Timmerman carport wordt volledig naar jouw wens en volledig op maat gemaakt.