Beglazing

Glas voor uw comfort en veiligheid

Bij nieuwbouw woningen worden er tegenwoordig heel wat eisen opgelegd. Dit vooral met betrekking tot energieverbruik. De overheid stuurt erop aan dat nieuwe woningen zo energiezuinig mogelijk gemaakt worden. Glas is hierbij een bepalende factor. U wenst uw woning te isoleren maar u weet niet welke opties voor u van toepassing zijn. Timmerman legt het graag even uit voor u.

 

Er zijn verschillende glastypen voorhanden:

 

Warmte-isolerende beglazingen

 

Een warmte-isolerende beglazing is gemaakt om het warmteverlies naar buiten zo veel mogelijk te beperken. Ideaal voor in de winter dus. Het systeem werkt zo dat er een onzichtbare metaaloxidelaag op het glas wordt aangebracht waardoor het glas sterk isoleert.

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in Ug-waarde (W/m2 .K). Hoe lager deze waarde is, hoe beter uw glas isoleert.

 

Zonwerende beglazingen

 

Bij een zonwerende beglazing wordt er een transparante coating op het glas aangebracht. Deze coating houdt de zonnestralen tegen maar laat wel al het licht door. Het doel van dit glastype is om de warmte van de zon tegen te houden, dit heet de zontoetredingsfactor (ZTA). De ZTA drukt uit hoeveel procent van de zonnewarmte wordt doorgelaten via de beglazing.

Ook is elke zonwerende beglazing, warmte-isolerend.

 

Veiligheidsbeglazing.

 

Veiligheidsbeglazing heeft als doel een hogere veiligheid garanderen. Het glas is zo opgebouwd dat er een speciale folie tussen de twee glasbladen zit. Breekt het glas, dan blijven de glasscherven aan de folie plakken. Ook is de folie die hier gebruikt wordt uv-bestendig, dus zullen uw meubels voor uw raam minder snel verkleuren.

 

 

Geluidswerende beglazing

 

Een geluidswerende beglazing is zo gemaakt dat het een geluidswerende functie krijgt. Hier zijn verschillende opties mogelijk. Het is de bedoeling om uw woning zo goed mogelijk tegen lawaai te isoleren. U kiest zelf tot op welk niveau de geluidswerendheid gaat. Vraag hiervoor zeker raad bij Timmerman.

 

Bij de glaskeuze van uw ramen houdt u best rekening met bovenstaande keuzemogelijkheden. Timmerman staat u graag bij in de beslissing naar uw perfecte beglazing.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren