Zonwering

Tijdens de wintermaanden is gratis zonnewarmte in uw woning een extra voordeel maar in de zomer kan het snel warm worden in huis. De beglazing van een woning wordt steeds groter en het is niet altijd evident om die zonnewarmte buiten te houden.
Toch kunt u, bij het ontwerp van de woning en in bepaalde gevallen ook achteraf, maatregelen treffen om die warmte buiten te houden.

Bij woningen met grote ramen aan de zuidkant kan geopteerd worden voor zonwerende of 4-seizoensbeglazing zoals bijvoorbeeld Thermobel Energy van AGC.
Deze beglazing combineert zeer goed isolerend glas met de zonwerende functie. Het kan zowel met dubbel als driedubbel glas gecombineerd worden. Dit is een milieuvriendelijke en economische oplossing. Een beglazing met een uitzonderlijke lage zontoetredingsfactor van 42%, dit is het percentage zon dat het glas binnenlaat, we spreken vaak ook over g-waarde). In dit geval wordt er op een warme zomerdag 58% van de zon buitengehouden, dat is bijna dubbel zoveel als bij een klassieke dubbele beglazing. Toch laat deze beglazing 71% van het licht door waardoor we van neutraal zonwerend glas kunnen spreken.

Tip! Gebruik bij elke gevel of in elke ruimte hetzelfde type glas om kleurverschillen tegen te gaan.

Screens

Verticale doekzonwering of screens houden de zonnewarmte tegen voor ze in contact komen met de glasoppervlaktes. De ongewenste warmte en isolerende lichtinval komen niet binnen. Er is dus geen kans op verblinding of onaangename reflecties in tv-of computerschermen. Toch verliest u het contact met buiten niet omdat screendoeken steeds doorzichtig zijn. Screens zijn handig om de warmte buiten te houden, om uw veranda of lichte kamers aangenaam koel te houden.
Het meest toegepaste type screen is de Fixscreen Mono AK van Renson. Een windvaste screen die bij een nieuwbouwwoning bovenop de ramen geplaatst wordt waardoor deze bij het oprollen bijna niet meer zichtbaar is aan de buitenkant van uw woning. Er moet wel boven de ramen ongeveer 13 cm vrij gehouden worden om de geïsoleerde screenkast te kunnen plaatsen.

Het windvaste screen werkt zo dat het doek in de geleiders doorloopt waardoor het niet kan uitwaaien en steeds strak opgespannen blijft. Dit type screen bestaat ook met een geïntegreerd ventilatiedeel, de Fixvent Mono AK. Het grote voordeel is dat ze beide naast elkaar kunnen worden gebruik zonder uiterlijk verschil. De Fixscreen kan bij renovatie of achteraf gemonteerd worden op of tussen de gevel.

Alle aluminium onderdelen van de screens worden meegelakt in hetzelfde kleur van de ramen. Voor de doeken zijn verschillende kleurmogelijkheden beschikbaar. U kiest dus alles zelf.

In de meeste gevallen worden alle screens elektrisch uitgevoerd, of met een standaardmotor of met een afstandsbediening.

Een verandascreen wordt horizontaal op het dak, of verticaal aan de buitenzijde van uw gevel geplaatst. Het kleur van de screen kan perfect aangepast worden aan het kleur van de ramen. De aluminium geleiders, kast en onderste lat van de screen worden meegelakt in hetzelfde kleur als de ramen.

Meer info over zonwering :  https://www.renson.eu/nl-be/apps/screenselectorapp

Zonwerende beglazing

Timmerman biedt ook zonwerende beglazing aan. In verandadaken en lichtstraten wordt steeds gelaagd of veiligheidsglas toegepast, dit is een extra veiligheid voor uw beglazing.
Deze beglazing kan gecombineerd worden met een zonwerende coating in verschillende gradaties. U heeft de keuze tussen 4-seizoensbeglazing of een combinatie van heldere zonwerende beglazing met een goede isolatiewaarde. Verder zijn er nog de spiegelbeglazingen die een nog krachtigere coating hebben. Dakramen of verandadaken die naar de zon zijn gericht, kunnen hier mee uitgerust worden.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren