Vliegramen

Timmerman biedt voor uw ramen ook het accessoire vliegramen aan. Vliegramen zorgen ervoor dat u zonder zorgen, uw raam of schuifraam kunt openzetten. Er zijn verschillende soorten vliegramen beschikbaar en worden allemaal op maat gemaakt voor uw ramen en deuren.

Het kleur van het vliegraam wordt altijd aangepast aan het kleur van uw buitenschrijnwerk en het gaas is steeds vervangbaar.

Inclipsbaar vliegraam

Het inclipsbaar vliegraam is geschikt om voor opendraaiende, openvallende of draaikipramen te plaatsen. Ook wanneer u rolluiken hebt is dit een goed systeem voor uw ramen. Dit systeem kan heel eenvoudig in- of uitgeclipst worden, ook bij ramen met retro-profielen of blokramen. Deze vliegramen of horren bestaan uit aluminium profielen en kunststof gaas en hebben als voordeel dat die niet roesten, makkelijk te vervangen en zeer onderhoudsvriendelijk zijn.

Schuifvliegraam

Het schuifvliegraam is het vliegraam voor een schuifraam en wordt geplaatst tussen een onder- en bovenrail. Het vliegraam is uitneembaar en standaard voorzien van een horizontale tussenregel met twee ingewerkte handgrepen.

Dit type vliegraam bestaat uit aluminium profielen en een vervangbaar kunststof gaas. In dit geval zijn de aluminium profielen leverbaar in alle RAL-kleuren. Vraag ernaar bij uw verdeler. In de bovenste rail wordt steeds een windveertje gemonteerd zodat de hor niet heen en weer kan rollen bij bijvoorbeeld hevige wind.

Om een schuifvliegraam in combinatie met een rolluik te plaatsen, moeten de rolluikgeiders steeds uitgedikt worden, zo kan het schuifvliegraam tussen raam en rolluik geplaatst worden. U kunt  zo zeer handig uw raam openen, de schuifhor erdoor steken en daarna uw rolluik tot halverwege laten zakken bij zonnig weer.

Soorten gaas

De meeste vliegramen zijn uitgerust met standaard gaas. Naast het standaard gaas is ook een petscreen, speciaal voor huisdieren, verkrijgbaar. Dit soort gaas is dikker en steviger geweven zodat dierenklauwen het gaas niet kunnen stuk trekken. Het is ook minder doorzichtig, daarom wordt het meestal in het onderste gedeelte van de vliegdeur of schuifvliegraam gebruikt.

Bij zwarte ramen of strakkere constructies kunt u ook kiezen voor een clearscreen. Het gaas van een clearscreen is zwart van kleur en fijner geweven zodat het minder opvalt bij donkere realisaties.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren