Ventilatieroosters

Bij de bouw of de renovatie van een nieuwe woning, dan kunt u te maken krijgen met de nieuwe wetgeving omtrent ventilatie. De regels zijn vastgelegd in het EPB (energie, prestatie en binnenklimaat).
Woningen worden steeds beter luchtdicht geïsoleerd. Uw woning isoleren blijft goed voor verscheidene redenen maar het blijft steeds de bedoeling dat de verluchting optimaal gegarandeerd wordt. Dus dat er voldoende gezonde lucht de woning kan binnenstromen en dat de bevuilde lucht afgevoerd kan worden. Daarom raden wij een goed ventilatiesysteem aan.

Elke nieuwbouwwoning zou moeten voorzien zijn van een ventilatiesysteem waarmee u 3,6 m3/h/m2 vloeroppervlak, kunt toevoeren en afvoeren.

Als u kiest voor ventilatiesysteem C met een natuurlijke toevoer en een mechanische afvoer, dan is een plaatsing van ventilatieroosters op de ramen van de droge ruimten zoals living, slaapkamers, bureau, speelkamer… essentieel. Bij de ramen van vochtige ruimtes zoals keuen badkamer en toilet is dit niet nodig. Ook wanneer er ramen vervangen worden bij een renovatie is een plaatsing van ventilatieroosters in de droge ruimtes aan te raden.

Renson heeft een bijna onzichtbaar ventilatierooster waarbij de luchtstroom wordt geregeld door een zelfregelende klep, die automatisch reageert op drukverschillen en windsterkte. Hierbij ervaart u geen tocht en wordt de koude luchtstroom langs het plafond geleid. Zo worden de koude en de warme lucht samengebracht.

De binnenklep van het ventilatierooster heeft verschillende standen en kan manueel bediend worden. Het rooster wordt boven het raam gemonteerd waarbij er enkel aan de buitenzijde een ventilatiesleuf zichtbaar is.

Naast de standaard uitvoering met een capaciteit van 50 m3/h/lopende meter is eveneens een High Flow HF-uitvoering leverbaar met eenzelfde uitzicht maar een grotere capaciteit; nl. 65 m3/h/lopende meter. Deze optie is ideaal voor grotere ruimtes met kleine ramen.

De invisivent bestaat in verschillende bouwdieptes waardoor het perfect te gebruiken is op alle types ramen. Indien u problemen heeft met lawaai, dan biedt de Invisivent Evo AK met een akoestische module garantie op extra geluidswering.

 

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.

Groepsfoto personeel Timmerman specialisten in ramen en deuren